OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 02.04.2020.
Turistička ponuda

Pisanička eko-etno staza

pisanička eko-etno staza

Razvoj kontinentalnog, ruralnog i sportsko – rekreacijskog turizma Velika Pisanica temelji na tradiciji, kulturnoj baštini i netaknutoj prirodi. Omeđena šumama i prirodnim livadama, Općina Velika Pisanica izuzetno je mjesto za odmor i bijeg od svakodnevnih obveza.Da bi ste u potpunosti doživjeli općinu Velika Pisanica najbolje je proći PISANIČKOM EKO-ETNO STAZOM. Stazom, koja obuhvaća duh, rad i ponos domaćeg stanovništva.  Pisanička eko-etno staza povezuje turističke destinacije općine Velika Pisanica koje posjetiteljima, uz prethodnu najavu, nude mogućnost boravka od nekoliko sati do više dana.  Ponuda vlastitih proizvoda i usluga, ugostiteljstvo, kultura, tradicija, edukacija, sport, rekreacija, zabava, odmor.. samo su neki od epiteta koja krase svaku pojedinu turističku destinaciju.
Turistička ponuda Općine Velika Pisanica
Blagi brežuljci, šume,  plodne oranice, livade, potoci i ribnjaci te biološka raznolikost svjedoče o očuvanosti prirode Bilogorskog kraja, tim krajolikom utkala se Pisanička eko-etno staza. Staza najvećim dijelom prolazi mekanim šumskim i poljskim putovima, prirodnim livadama, brežuljcima, padinama i poljima koji postaju vrijedan raritet u ovo doba agresivne poljoprivredne proizvodnje i neprimjerene eksploatacije prirodnih resursa. Namijenjena raznim interesnim grupama i pojedincima koje prvobitno zanima priroda, proizvodi i usluge, kultura i tradicija Bilogore. Moguće ju je prijeći pješice, biciklom ili jašući. Staza prolazi kroz svih 8 naselja općine Velika Pisanica u punoj dužini od 52 kilometra, označena s ukupno 30 ekoloških, drvenih i ručno izrađenih oznaka, koje svim posjetiteljima olakšavaju dolazak do željene destinacije. Projekt su zajedničkim snagama realizirali Općina Velika Pisanica i Konjička udruga Konji gizdavi uz pomoć Ministarstva turizma i Ministartstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

DESTINACIJE PISANIČKE EKO-ETNO STAZE:
(klikom na svaki pojedini link možete pogledati detalje destinacije sa fotografijama i kontaktima)

Seoski turizam - izletište “Na Malenom brijegu”
Lovačka kuća Babinac
Eko gospodarstvo Nakani
Obiteljsko gospodarstvo Santo - sobe
Eko gospodarstvo Milović
Poljoprivredna zadruga Velika Pisanica
Obiteljsko gospodarstvo Košutić
Sportsko rekreacijski centar Kukavica
Eko gospodarstvo Kosanović
Športsko ribolovno društvo Amur
Lovačka kuća Polum
Ergela hrvatskog hladnokrvnjaka Velika Pisanica
Katolička crkva Presveto srce Isusovo
Reformirana kršćanska kalvinska crkva
Pravoslavna crkva Sv. pravedni Lazar
Eko-etno vrt Osnovne škole Velika Pisanica
                     
Đurinački rekreacijski centar
Odmorište Alta
Odmorište Rasavac
Besplatan primjerak karte Pisaničke eko-etno staze možete podići u Općini Velika Pisanica svakim radnim danom od 7.00 do 15.00 sati. Kontakt:043/ 883 920, .

 

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

Molim Vas tamo s desne strane gdje su propusnice stavite još ove obrasce. Ako može da pišu upute (da to ne bude u obliku poveznice već da se odmah vidi).

Upute su sljedeće:

Ukoliko imate prijavljeno prebivalište/stalni boravak na području Općine Velika Pisanica za kretanje na području Općine Velika Pisanica nije vam potrebna propusnica!

Kao što je poznato, propusnice se izdaju samo u nužnim slučajevima poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, kupnje hrane i osnovnih potrepština i sl.

U zahtjevu za izdavanje propusnica je potrebno navesti osobne podatke, razlog traženja propusnice, datum za kojeg se traži izdavanje propusnice te popuniti i potpisati Izjavu o samoizolaciji.

 Osobe koje borave na mjestu na kojem im nije prijavljeno mjesto prebivališta, u slučaju kad traže propusnicu za kretanje zbog obavljanja vitalnih obiteljskih razloga dužne su ispuniti i Izjavu o prijavljenom prebivalištu.

Zahtjev se predaje putem e-maila info@velika-pisanica, hr (u privitku priložiti i potrebne Izjave), a iznimno u prostorijama Općine Velika Pisanica od 8-10 sati. Zahtjev i izjave možete preuzeti na stranici www.velika-pisanica.hr. Ovjerene Propusnice dostavit ćemo Vam putem elektroničke pošte na e-mail adresu navedenu u zahtjevu. Propusnice koje vam dostavimo elektronskim putem možete koristiti na način da ih isprintate ili imate u elektroničkom obliku (npr. mobilnom aparatu).

Napominjemo da razlozi za izdavanje propusnice moraju biti opravdani i svaka zlouporaba ili davanje neistinitih podataka  strogo će se kažnjavati.

Također napominjemo da Ministarstvo poljoprivrede u suradnji sa Nacionalnim stožerom izdaje propusnice poljoprivrednicima. O tome više na https://poljoprivreda.gov.hr/

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana!!!


Velika Pisanica - Obavijesti koronavirus

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza