OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 02.04.2020.
EU info

Europska unija

Velika Pisanica

Europska unija predstavlja jedinstvenu gospodarsku i političku uniju u kojoj sudjeluje 28 europskih država. Njezini počeci sežu u 1958. godinu, kada je šest država (Belgija, Njemačka, Francuska, Italija, Luksemburg i Nizozemska) osnovalo Europsku ekonomsku zajednicu (EEZ). Naziv Europska ekonomska zajednica zamijenjen je 1993. nazivom Europska unija (EU), čime se željelo ukazati na postignuti razvoj i njezinu novu ulogu. Europska unija zasniva se na vladavini prava: njezino djelovanje propisano je ugovorima te je rezultat dobrovoljnog i demokratskog dogovora između svih država članica.
Europska unija ima jedinstveno institucionalno ustrojstvo u kojem o prioritetima odlučuje Europsko vijeće, a odluke donose Europski parlament, Vijeće Europske unije i Europska komisija te niz drugih institucija. Europska služba vanjskih poslova (EEAS), na čelu s visokim predstavnikom, predstavlja diplomatski odsjek EU-a.
Putem svojih izaslanstava i ureda EU je prisutan u cijelom svijetu. Više od 50 godina izaslanstva i uredi djeluju kao oči, uši i usta Europske komisije prema državnim tijelima i stanovnicima u matičnim državama.
Pristupanjem Hrvatske 1. srpnja 2013. Unija je dosegla trenutačni broj od 28 država članica. Prije Hrvatske, Uniji su 2007. godine pristupile Bugarska i Rumunjska. Najveće proširenje Europske unije dogodilo se 2004. godine, kada joj je pristupilo deset država: Cipar, Češka, Estonija, Mađarska, Latvija, Litva, Malta, Poljska, Slovačka i Slovenija.

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
http://ec.europa.eu/croatia/index_hr.htm

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova
http://www.mvep.hr/

Natječaji strukturnih fondova
http://www.strukturnifondovi.hr/

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

Molim Vas tamo s desne strane gdje su propusnice stavite još ove obrasce. Ako može da pišu upute (da to ne bude u obliku poveznice već da se odmah vidi).

Upute su sljedeće:

Ukoliko imate prijavljeno prebivalište/stalni boravak na području Općine Velika Pisanica za kretanje na području Općine Velika Pisanica nije vam potrebna propusnica!

Kao što je poznato, propusnice se izdaju samo u nužnim slučajevima poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, kupnje hrane i osnovnih potrepština i sl.

U zahtjevu za izdavanje propusnica je potrebno navesti osobne podatke, razlog traženja propusnice, datum za kojeg se traži izdavanje propusnice te popuniti i potpisati Izjavu o samoizolaciji.

 Osobe koje borave na mjestu na kojem im nije prijavljeno mjesto prebivališta, u slučaju kad traže propusnicu za kretanje zbog obavljanja vitalnih obiteljskih razloga dužne su ispuniti i Izjavu o prijavljenom prebivalištu.

Zahtjev se predaje putem e-maila info@velika-pisanica, hr (u privitku priložiti i potrebne Izjave), a iznimno u prostorijama Općine Velika Pisanica od 8-10 sati. Zahtjev i izjave možete preuzeti na stranici www.velika-pisanica.hr. Ovjerene Propusnice dostavit ćemo Vam putem elektroničke pošte na e-mail adresu navedenu u zahtjevu. Propusnice koje vam dostavimo elektronskim putem možete koristiti na način da ih isprintate ili imate u elektroničkom obliku (npr. mobilnom aparatu).

Napominjemo da razlozi za izdavanje propusnice moraju biti opravdani i svaka zlouporaba ili davanje neistinitih podataka  strogo će se kažnjavati.

Također napominjemo da Ministarstvo poljoprivrede u suradnji sa Nacionalnim stožerom izdaje propusnice poljoprivrednicima. O tome više na https://poljoprivreda.gov.hr/

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana!!!


Velika Pisanica - Obavijesti koronavirus

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza