OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 13.02.2024.
Institucije

Osnovna škola Velika Pisanica

osnovna škola velika pisanica

Prvi zapisi o javnoj Pučkoj četverogodišnjoj školi u Velikoj Pisanici datiraju iz 1886 godine. 1904 godine osnovana je Madžarska škola i škola za Nijemce. Osmogodišnja škola sa radom počinje 1953. Godine 1971 godine izgrađena je današnja školska zgrada. Škola je sagrađena uz pomoć Frenka Kerna, iseljenika iz Amerike. Osim zgrade Frank Kern je osnovao i “Fond Frank Kern“ iz…

Dom Zdravlja Velika Pisanica

Dom Zdravlja Velika Pisanica

Dom zdravlja nalazi se u samom centru Velike Pisanice. U zgradi su smještena ambulanta opće prakse, depo lijekova i stomatološka ordinacija.  Ambulante su opremljene svom potrebnom opremom tako da su im brigu o zdravlju osim stanovnika općine prepustili i stanovnici okolnih naselja.  Posebna se briga posvećuje osjetljivim skupinama društva odnosno djeci, mladima, starijim i nemoćnim…

Poštanski ured Velika Pisanica

Poštanski ured Velika Pisanica

Poštanski ured uvijek je imao važnu ulogu u životu stanovnika Općine Velika Pisanica. Ne samo zbog mogućnosti komuniciranja pismenim putem nego i činjenica da se prvi telefon u općini nalazio u poštanskom uredu. U pošti radi voditeljica ureda, a poštu do stanovnika svakodnevno dostavlja poštar.

Poštanski ured na raspolaganju je stanovnicima svaki radni dan od 8 do 11 sati.

Veterinarska ambulanta Velika Pisanica

Veterinarska ambulanta Velika Pisanica

Intenzivno bavljenje poljoprivredom, posebice stočarskom i svinjogojskom proizvodnjom zahtjeva i primjerenu brigu u zaštiti ne samo životinja već i stanovništva. Na području općine Velika Pisanica uspješno funkcionira veterinarska ambulanta sa jednim doktorom veterinarske medicine i stručnim suradnikom odnosno veterinarskim tehničarom. Osim brige za domaće životinje, ambulanta pruža…

Stranica 1 od 1 |
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK