OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 29.09.2023.
Institucije

Osnovna škola Velika Pisanica

osnovna škola velika pisanica

Prvi zapisi o javnoj Pučkoj četverogodišnjoj školi u Velikoj Pisanici datiraju iz 1886 godine. 1904 godine osnovana je Madžarska škola i škola za Nijemce. Osmogodišnja škola sa radom počinje 1953. Godine 1971 godine izgrađena je današnja školska zgrada. Škola je sagrađena uz pomoć Frenka Kerna, iseljenika iz Amerike. Osim zgrade Frank Kern je osnovao i “Fond Frank Kern“ iz kojeg se i danas na kraju svake nastavne godine knjigama nagrađuju odlični učenici. U zahvalu na učinjenom podignuta mu je bista u školskom dvorištu.

osnovna škola velika pisanica

Osnovna škola ustrojena je kao matična osmogodišnja škola u Velikoj Pisanici, sa četiri područne škole, Babinac, Bedenik, Ribnjačka i Lasovac. Školu godišnje u prosijeku pohađa 280 učenika u 19 razrednih odjeljenja. O učenicima se brine 36 profesora, nastavnika, stručnog i pomoćnog osoblja. U matičnoj školi nastava se odvija u dvije smjene, a u područnim školama u jednoj smjeni u kombiniranim razrednim odjelima. Škola provodi program predškole i program “Korak po korak“. U školi također djeluje Učenička zadruga “Bilogora”, Školsko-sportski klub, pjevački zbor, likovna grupa, ritmička sekcija, dramska grupa i druge izvan nastavne aktivnosti. 

osnovna škola velika pisanica

U školi se kontinuirano provodi integrirana nastava, dani slobodne nastave i kreativne radionice u kojima sudjeluju i roditelji. Dan škole obilježava se 24. travnja. U školi se posebno ponose zelenim parkom koji se redovito održava i upotpunjuje novim biljkama ali i etno ukrasima i uporabnim predmetima.

osnovna škola velika pisanica

Osnovna škola Velika Pisanica je škola u kojoj se teži rasterećenju nastavnog sadržaja,  povećanju kreativnosti i individualnog izražavanja djece putem učenja kroz igru, provođenjem istraživačkih, izvan učioničkih, integriranih, terenskih, tematskih i drugih neformalnih oblika nastave.  Planovi i želje su održavanje nastave u jednoj smjeni kao i izgradnja školsko – sportske dvorane čija je priprema u tijeku.


Kontakt:
Osnovna škola Velika Pisanica
Hrvatskih mučenika 3
43 271 Velika Pisanica
Ravnateljica: Ivana Haić, prof.
Tel/fax: 043/ 88 31 10
Web: http://os-velika-pisanica.skole.hr/

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

PROMO VIDEO
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK