OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 10.07.2024.
Vjerski život

Župa svetog Franje Ksaverskog, Kozarevac

Velika Pisanica

Dva naselja s područja općine: Bedenička i Ribnjačka pripadaju župi svetog Franje Ksaverskog iz Kozarevca (podravskog). U naselju Ribnjačka nalazi se kapelica posvećena svetom Antunu Padovanskom iz 1993. godine u kojoj se redovito obnašaju svete mise i ostali vjerski obredi.

Titular Župa sv. Franje Ksaverskog
Ulica Preradovićeva 4, Kozarevac
Poštanski broj 48362

Župa Presvetog Srca Isusova, Velika Pisanica

Presveto Srce Isusovo

Katolička crkva „Srca Isusova“ nalazi se u samom centru Velike Pisanice tako da njene prekrasne vizure dominiraju prostorom bez obzira iz kojeg smjera vas put u centar mjesta dovede. Izgradnja same crkve započela je 1906. godine i to na temeljima stare kapelice iz 18 stoljeća. Gradnju je vodio kotarski inženjer Vilim Žugaj iz Bjelovara, a graditelj je bio Franjo Revelant, također iz Bjelovara.…

Pravoslavna crkvena općina Sv. pravedni Lazar

pravoslavna crkva

Pravoslavna crkva « Sveti pravedni Lazar»najstarija je sakralna građevina u Velikoj Pisanici, potječe iz 1713. godine.Nalazi se u samom centru mjesta,  ikonostas u crkvi je   rad Jovana Cetirevica Grabovana. Na crkvi je u potpunosti saniran krov, i rekonstruiran parohijski dom. Tijekom 2011. godini u potpunosti je uređena vanjska ograda , a uz pomoć sredstava Ministarstva turizma…

Reformirana crkvena općina V. Pisanica

reformirana kršćanska kalvinska crkva

Reformirana crkvena općina u Velikoj Pisanici je zajednica po Riječi Božjoj i Duha svetoga od Isusa Krista pozvanih. Kao župa, dio je Reformirane kršćanske kalvinske crkve u Hrvatskoj, koja stoji isključivo na osnovi cijelog Svetog Pisma, a u nauci i životu odana je Apostolskom, Nicejskom, Carigradskom, Efeškom, Kalcedonskom i Atanazijskom vjerovanju, te posebno Heidelberškom katekizmu…

Stranica 1 od 1 |
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK