OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 04.10.2022.
Vijesti

Delegacija Općine Velika Pisanica posjetile mađarske Općine Kiskorpàd i Buzsàk.

Velika Pisanica

Na poziv Szilvási Anite načelnice mađarske Općine Kiskorpàd, delegacija Općine Velika Pisanica na čelu sa načelnikom Fredijem Palijem posjetila je njihovu Općinu s kojom ima potpisan Sporazum o prijateljskoj i gospodarskoj suradnji. Delegaciju su uz načelnika činili Zlata Berkeš, pročelnica i predsjednica Vijeća mađarske nacionalne manjine BBŽ, Elemir Bereš, predsjednik Vijeća…

Predstavljena knjiga Milana Bešlića Dani Ede Murtića 2011.-2021.

Velika Pisanica

U Gradskom muzeju Bjelovar u ponedjeljak 4. listopada 2022. godine održana je promocija knjige Milana Bešlića “Dani Ede Murtića – 2011.-2021.” Milan Bešlić ujedno je i voditelj i koordinator manifestacija “Dani Ede Murtića“.
O knjizi su uz autora Milana Bešlića govorili Milan Pavlović, ravnatelj Gradskog muzeja Bjelovar, Dario Hrebak, gradonačelnik Grada Bjelovara, Saša…

Javni poziv redovnim i izvanrednim studentima s područja općine Velika Pisanica

Velika Pisanica

Općina Velika Pisanica raspisala je javni poziv redovnim i izvanrednim studenata s područja općine Velika Pisanica u svrhu dodjele jednokratne novčane pomoći.
Visina jednokratne novčane pomoći odredit će se prema broju prijavljenih studenata s područja općine Velika Pisanica i financijskim sredstvima u proračunu.
Pravo na dobivanje jednokratne novčane pomoći ostvaruju studenti:

Započeta izgradnja dviju meteoroloških postaja

Velika Pisanica

Obavještavamo stanovnike Općine Velika Pisanica, osobito naselja Velika Pisanica i Ribnjačka da je ovih dana započeta izgradnja dviju meteoroloških postaja u navedenim naseljima. Radovi su dio nacionalnog projekta METMONIC.
Svrha projekta METMONIC je uspostava suvremenog i kvalitetnog sustava automatskih prizemnih meteoroloških postaja, oceanografskih plutača i daljinskih sustava mjerenja…

Općina financirala radne bilježnice i dodatni materijal

Velika Pisanica

I ove školske godine, Općina Velika Pisanica je financirala kupnju radnih bilježnica i dodatnih materijala (komplet školskih bilježnica i dijela školskog pribora) za sve učenike s područja Općine.
Učenicima, učiteljicama i učiteljima i svom školskom osoblju želimo uspješnu školsku godinu.

Sufinanciranje prijevoza učenicima srednjih škola s područja općine Velika Pisanica

Velika Pisanica

Sukladno Odluci o sufinanciranju međumjesnog javnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola sa područja općine Velika Pisanica u razdoblju rujan – prosinac 2022. Općina Velika Pisanica sufinancirat
će mjesečne autobusne karte redovitim učenicima srednjih škola sa područja općine Velika Pisanica u iznosu od 5% od osnovne cijene iznosa mjesečne autobusne karte.
Pozivaju…

Asfaltirana cesta između Poluma i Bačkovice

Velika Pisanica

Nakon više desetljeća, popravljen je asfalt na derutnoj županijskoj cesti ŽC 4002 koja spaja Veliku Pisanicu sa Podravinom. Naime, asfaltirana je dionica te ceste između naselja Polum i Bačkovica u duljini 1200 metara. Radove je u rekordnom roku izvela tvrtka Strabag iz Zagreba, a financirala ih je iz vlastitih sredstava Općina Velika Pisanica. Nastavak obnove planira se iduće godine u smjeru…

Proglašena prirodna nepogoda - SUŠA

Velika Pisanica

Obavještavamo stanovnike Općine Velika Pisanica koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom da je proglašena prirodna nepogoda-SUŠA za ratarske kulture (osim žita), voćarske kulture, livade i pašnjake.
Rok za podnošenje prijava je od petka 26.08. do petka 02.09.2022.
Prijave se podnose u Općini Velika Pisanica u uredovno vrijeme u uredu računovodstva ili uredu raspolaganja zemljištem…

Obavijest o početku asfaltiranja ceste Polum-Bačkovica

Velika Pisanica

Obavještavamo stanovnike naselja Polum i Bačkovica, ali i sve ostale sudionike u prometu da započinju radovi na asfaltiranju županijske ceste ŽC 4002 između Poluma i Bačkovice u duljini 1200 metara.
Planirani početak asfalterskih radova FAZA I. je ponedjeljak 22.08.2022. do srijede 24.08.2022. u tom razdoblju bi se primjenjivala regulacija prometa što bi značilo da bi se zatvorio…

Čestitka povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Velika Pisanica
Stranica 1 od 156 |  1 2 3 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

PROMO VIDEO
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK