OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 30.11.2022.
Vijesti

Proračun 2023.

Obavijest o sudjelovanju u izradi nacrta akta 2023.

Obrazac…

Javni poziv za prijam u radni odnos - Za žene BBŽ – faza III

Velika Pisanica

Javni_poziv_za_zapošljavanje.pdf

Obilježavanje Dana oslobođenja

Velika Pisanica

31. listopada 2022. godine u organizaciji Općine Velika Pisanica i UDVDR RH Ogranka Velika Pisanica obilježena je 31. obljetnica vojno redarstvene operacije „Otkos 10“ i oslobođenja općine Velika Pisanica.
Protokol obilježavanja započeo je svetom misom za poginule hrvatske branitelje u crkvi Presvetog srca Isusova u Velikoj Pisanici, posebnu svečanost svetoj misi glazbenim izričajem…

31. obljetnica „OTKOSA 10“

Velika Pisanica

U organizaciji općine Velika Pisanica i Ogranka UDVDR-a Velika Pisanica,
dana 31.10.2022.g.(ponedjeljak) obilježava se 31. obljetnica vojno-redarstvene operacije „Otkos 10“ i oslobođenja općine Velika Pisanica.

Protokol obilježavanja:

10,30   - doček gostiju, branitelja i drugih uzvanika ispred društvenog doma u Velikoj Pisanici, Trg hrvatskih branitelja 3

Obavijest o radu poštanskog ureda Velika Pisanica!

Velika Pisanica

od 2. studenoga 2022. Poštanski ured Velika Pisanica radit će sa strankama od 11:30 do 14:30.

Asfaltiranje platoa ispred mrtvačnice u Velikoj Pisanici

Velika Pisanica

Ispred mrtvačnice u Velikoj Pisanici uređen je i asfaltiran plato. Radovi su financirani iz vlastitih sredstava Općine Velika Pisanica. Pripreme za nadolazeći blagdan Svih Svetih su u punom tijeku, obavlja se košnja svih dvanaest grobalja na području Općine kako bi nadolazeći blagdan bio što dostojanstveniji.


Manifestacija Zajednice Mađara Pisanica

Velika Pisanica

U organizaciji Zajednice Mađara Pisanica pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH i Općine Velika Pisanica u subotu 15. listopada 2022. godine održana je manifestacija „Pokažimo bogatstvo nacionalnih manjina“ na kojoj su uz domaćine dječju folklornu skupinu i glazbeni sastav Zajednice Mađara Pisanica nastupali i Češka beseda Hercegovac, SKD Prosvjeta Moslavina Garešnica…

Delegacija Općine Velika Pisanica posjetile mađarske Općine Kiskorpàd i Buzsàk.

Velika Pisanica

Na poziv Szilvási Anite načelnice mađarske Općine Kiskorpàd, delegacija Općine Velika Pisanica na čelu sa načelnikom Fredijem Palijem posjetila je njihovu Općinu s kojom ima potpisan Sporazum o prijateljskoj i gospodarskoj suradnji. Delegaciju su uz načelnika činili Zlata Berkeš, pročelnica i predsjednica Vijeća mađarske nacionalne manjine BBŽ, Elemir Bereš, predsjednik Vijeća…

Predstavljena knjiga Milana Bešlića Dani Ede Murtića 2011.-2021.

Velika Pisanica

U Gradskom muzeju Bjelovar u ponedjeljak 4. listopada 2022. godine održana je promocija knjige Milana Bešlića “Dani Ede Murtića – 2011.-2021.” Milan Bešlić ujedno je i voditelj i koordinator manifestacija “Dani Ede Murtića“.
O knjizi su uz autora Milana Bešlića govorili Milan Pavlović, ravnatelj Gradskog muzeja Bjelovar, Dario Hrebak, gradonačelnik Grada Bjelovara, Saša…

Javni poziv redovnim i izvanrednim studentima s područja općine Velika Pisanica

Velika Pisanica

Općina Velika Pisanica raspisala je javni poziv redovnim i izvanrednim studenata s područja općine Velika Pisanica u svrhu dodjele jednokratne novčane pomoći.
Visina jednokratne novčane pomoći odredit će se prema broju prijavljenih studenata s područja općine Velika Pisanica i financijskim sredstvima u proračunu.
Pravo na dobivanje jednokratne novčane pomoći ostvaruju studenti:

Stranica 2 od 158 |  <  1 2 3 4 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

PROMO VIDEO
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK