OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 10.07.2024.
Nevladine udruge

Lovačka udruga “Bilo”

Lovačka udruga Bilo“ title=

Lovačka udruga “Bilo“ Velika Pisanica osnovana je davne 1946 godine. Osnovna djelatnost udruge je uzgoj divljači, lov i lovni turizam, zaštita prirode (posebice šumskih područja). U udruzi su prepoznali važnost zaštite prirode tako da svoje aktivnosti vezane uz zaštitu biološke raznolikosti i gospodarenjem florom i faunom u potpunost obavljaju u skladu sa Zakonom o lovu i Zakonom o šumama. Područje šuma na kojima se odvijaju aktivnosti udruge može se podijeliti u dvije cjeline i to: obronci Bilogore (šuma bukve i graba), i nizinski dio (šume hrasta kitnjaka).

U udruzi su trenutno aktivna 32 člana koji brinu i o Lovnoj kući smještenoj uz rub šume u naselju Polum. Kuća je od centra općine udaljena svega kilometar, u potpunosti je opremljena i u jednodnevnom prihvatu može primiti 50 ljudi. Članovi udruge prvenstveno se bave uzgojem, zaštitom i lovom divljači. Tokom zimskih mjeseci vrše prihranu divljači suhom i zrnatom hranom te soli. Od lovno tehničkih objekata u lovištu su: kukuruzari za divlje svinje, hranilišta i solišta za jelene i srneću divljač, hranilišta za srneću divljač. Izgrađeno je 10 zatvorenih i 20 otvorenih čeka, kao i pojilište i kaljuže za divlje svinje. U proljetnoj sjetvi članovi udruge siju kukuruz i čičoku.

Lovačka udruga Bilo

Srne, jeleni,  divlje svinje, europski smeđi zec, fazanska divljač samo je dio divljači koji obitava u ovdašnjim šumama.

Lovačka udruga Bilo

Kontakt:
Lovačka udruga “Bilo“ Velika Pisanica
Velika Pisanica bb, 43 271 Velika Pisanica
Mob: 098 73 14 89
Ivica Perković, predsjednik udruge

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK