OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 13.02.2024.
Nevladine udruge

ŠRD “Amur”  Velika Pisanica

ribnjak pisanica

Sportsko ribolovno društvo AMUR osnovano je davne 1978. godine. Ribnjaci športsko - ribolovnog društva ” Amur”  Velika Pisanica nalaze se samo kilometar udaljeni od središta općine. Ribnjaci su sagrađeni na zemljištu poljoprivredne zadruge Velika Pisanica koje je ugovorom dodijeljeno SRD-u Amur. Iskopana su dva ribnjaka ukupne površine 1,5ha sa vrlo kvalitetnom vodom prosječne dubine 1- 2 m. Važno je naglasiti da su ribnjaci okruženi netaknutom prirodom i krajolicima koji omogućuju odmor i opuštanje.  Društvo danas broji oko 30 članova svih uzrasta. Najmlađi član ima 10 godina, a najstariji ima 70 godina. Većina članova su mještani Velike Pisanice, a ima ih iz Podravine i Bjelovara i okolice.

ribnjak

Društvo se brine za ribnjake poribljavajući ih, brinući se za stanje ribe, nivo i kvalitetu vode, velika se pažnja posvećuje i okolišu koji se redovito uređuje kako bi boravak ribiča bio što ugodniji. Organiziraju se radne akcije čišćenja okoliša, prilaznog puta, u čemu društvo ima veliku pomoć općine Velika Pisanica.
U blizini ribnjaka sagrađen je manji Ribički dom. Ribolov se obavlja tokom cijele godine, subotom, nedjeljom, srijedom, te državnim blagdanima. Vrijeme ribolova je od izlaska do zalaska sunca, dok se noćni ribolov obavlja u noći sa subote na nedjelju i to isključivo na grabežljive vrste riba. Ribnjaci su poribljeni uglavnom šaranom i amurom, a ima dosta soma i štuke te sitne ribe, uglavnom babuške.
U ribnjacima ima kapitalnih primjeraka soma i amura, najveći ulov do sada je bio amur težak 16,5 kg, ali ima i znatno većih primjeraka. Svake se godine riblji fond obnavlja sa 1000 kg ribe.

ribnja

Od 2004. godine SRD Amur se nalazi u sastavu “Zajednice športsko - ribolovnih udruga i društava Bjelovar” u čijem se sastavu nalazi 17 udruga i društava sa područja županije.
Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže športsko - ribolovnom društvu ” Amur” Velika Pisanica čija su vrata ljubiteljima prirode i ribolova otvorena tokom cijele godine.

šaran na rašljama

Kontakt:
Športsko - ribolovno društvo “Amur ”  Velika Pisanica
Hrvatske Republike bb, 43 271 Velika Pisanica
Matko Tutić
Tel: 099/ 435 53 46

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK