OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 13.02.2024.
Eko proizvođači

Obiteljsko eko gospodarstvo Nakani

Teško je riječima opisati ljubav, umijeće, maštu i kreativnost kojom Terezija Nakani razvija svoj eko vrt, a u mini pogonu proizvodi prerađevine od ekološki uzgojenog voća i povrća i začinskog bilja. Na svom poljoprivrednom gospodarstvu u Velikoj Pisanici uzgaja desetke vrsta povrća, voća, tikvi i začinskog bilja. Od svibnja do listopada na gospodarstvu se može kupiti svježe povrće i začinsko bilje. Dok u hladnim danima Terezija nudi slanu i slatku zimnicu, te tikve različitih boja, oblika i okusa.  Važno je naglasiti da je gospodarstvo vođeno po svim standardima koje zahtjeva suvremena ekološka proizvodnja, upisano je u upisnik proizvođača u ekološkoj proizvodnji i nositelj je oznake eko proizvoda.
eko vrt
Eko vrt Obiteljskog gospodarstva Nakani
Terezija je poznata kao i neumorna ambasadorica Velike Pisanice diljem Hrvatske, gdje se svake godine na desecima sajmova, izložbi i predavanja njen rad nagrađuje brojnim priznanjima. 
Na imanju se za djecu školskog uzrasta organizira škola u prirodi, naime djeca u višesatnom boravku na imanju uz animaciju obavljaju aktivnosti u eko povrtnjaku, sudjeluju u pripremi eko zimnice na tradicionalni način, sudjeluju u izradi suvenira, kao i u edukativnom dijelu vezanom u ekološku proizvodnju i održivi razvoj.  Na sljedećih nekoliko fotografija prikazane su navedene aktivnosti.

škola u prirodi nakani

škola u prirodi nakani

škola u prirodi nakani

škola u prirodi nakani

škola u prirodi nakani

Kontakt:
Obiteljsko gospodarstvo Nakani
Ul. Hrvatskih mučenika 18
43 271 Velika Pisanica
Tel/ 043 88 30 85
Eko gospodarstvo Nakani jedna je od destinacija Pisaničke eko-etno staze.
pisanicka eko etno staza

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK