OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Posjet Osnovnoj školi i Općini Somogyvàr

Velika Pisanica

Predstavnici Općine Velika Pisanica Fredi Pali općinski načelnik i Zlata Berkeš pročelnica sa ravnateljicom Osnovne škole Velika Pisanica u srijedu 20. rujna 2023. posjetili su Osnovnu školu Szent László Király u Somogyvàru. Radnom sastanku prisustvovali su ravnatelj Szántó Zoltán, parlamentarni zastupnik županije Somogy Moring Jozsef Attila i načelnika Općine Somogyvàr Gyuràkovics…

U Velikoj Pisanici održana 2. Smotra tamburaških sastava BBŽ

Velika Pisanica

U subotu, 16. rujna 2023., u Društvenom domu u Velikoj Pisanici sati, održana je druga Smotra tamburaških orkestara i sastava Bjelovarsko-bilogorske županije. Ovaj kulturni događaj organizirala je Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije, dok je KUD „Sloga“ Velika Pisanica bio ponosni domaćin manifestacije. Smotri su nazočili predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih…

Obavijest o izmjeri nekretnina u naselju Velika Pisanica

Velika Pisanica

2. Smotra tamburaških orkestara i sastava Bjelovarsko - bilogorske županije

Velika Pisanica

U Društvenom domu u Velikoj Pisanici, u subotu 16.9.2023. u 17 sati održat će se 2. Smotra tamburaških orkestara i sastava Bjelovarsko-bilogorske županije. Organizator Smotre je Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije, a domaćin Smotre je KUD “Sloga” Velika Pisanica.

Obavijest o nestanku električne energije

Velika Pisanica

Prema obavijesti HEP-a, zbog planiranih radova na postrojenjima elektroenergetske mreže, dana 7.9.2023. (četvrtak) od 09:00 do 14:00 sati u naseljima Velika Pisanica, Babinac, Bačkovica, Nova Pisanica, Polum i Čađavac bit će u prekidu isporuka električne energije. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, radovi se odgađaju.

Odvoz glomaznog otpada

Velika Pisanica

Sufinanciranje prijevoza učenika

Velika Pisanica

Sukladno Odluci o sufinanciranju međumjesnog javnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola sa područja općine Velika Pisanica u razdoblju rujan – prosinac 2023. Općina Velika Pisanica sufinancira mjesečne autobusne karte redovitim učenicima srednjih škola sa područja općine Velika Pisanica u iznosu od 5% od osnovne cijene iznosa mjesečne autobusne karte. Pozivaju se učenici…

Financiranje radnih bilježnica i radnih materijala

Velika Pisanica

Općina Velika Pisanica i ove godine financira nabavu radnih bilježnica i ostalog radnog materijala za obvezne i izborne nastavne predmete za učenike s područja općine Velika Pisanica za školsku godinu 2023/2024. u 100%-tnom iznosu.
Financiranjem radnih bilježnica i radnog materijala želimo roditeljima financijski olakšati školovanje osnovnoškolaca.
Radne bilježnice i radni…

Javni poziv nositeljima stvarnih prava - nerazvrstana cesta Kukavica

Velika Pisanica


             
        REPUBLIKA HRVATSKA
BJELOVARSKO – BILOGORSKA ŽUPANIJA
      OPĆINA VELIKA PISANICA            
            OPĆINSKI NAČELNIK

Na temelju članka 123. - 133. Zakona o cestama (“Narodne novine”…

Proglašena prirodna nepogoda - TUČA

Velika Pisanica

Općina Velika Pisanica obavještava poljoprivrednike, fizičke i pravne osobe da je župan Bjelovarsko-bilogorske županije dana 25. srpnja 2023. godine proglasio prirodnu nepogodu na području općine Velika Pisanica zbog tuče dana 13. srpnja, 18. srpnja i 19. srpnja 2023. godine. Pozivamo poljoprivrednike da prijave štetu od prirodne nepogode -  TUČA na poljoprivrednim kulturama, trajnim…

Stranica 7 od 171 | « Prvi  <  5 6 7 8 9 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK