OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Velika Pisanica u vatrogasnoj koordinaciji Bilogora

vatrogasci

Općine Velika Pisanica, Severin,Šandrovac, Nova Rača i Veliko Trojstvo osnovali su vatrogasnu koordinaciju Bilogora. Kordinacija je osnovana sa ciljem efikasnijeg djelovanja vatrogastva u slučaju većih požara i međusobnoj pomoći navedenih općina.  Za predsjednika koordinacije imenovan je Antonio Babec iz Severina.

Sufinanciranje prijevoza učenika

sufinanciranje prijevoza

U novoj školskoj godini roditelji jednih učenika putnika s bjelovarsko-bilogorskog područja cijenu karte plaćat će u pola cijene dok će za druge ona biti još jeftinija, čak i do 30 posto. Naime, Županija i troje autoprijevoznika odlučilo je i dalje s 50 posto subvencionirati đačke karte. Župan Čačija kod potpisivanja ugovora o sufinanciranju istaknuo je kako na djelu mora biti socijalna…

Natječaj za dodjelu stipendija studentima i učenicima

obnova ceste

Općina Velika Pisanica i ove godine raspisuje natječaj za dodjelu stipendija učenicima i redovitim studentima.
Na temelju članka 2. Pravilnika o stipendiranju studenata i učenika Općine Velika Pisanica, načelnik Općine Velika Pisanica raspisuje

N A T J E Č A J

za dodjelu stipendija studentima i učenicima s područja općine Velika Pisanica
I. Općina Velika…

Odličan nastup Vladimira Vlajinića u daljinskom jahanju

vladimir vlajinic

Na četvrtoj ovosezonskoj utakmici u daljinskom jahanju za Croatia Cup Garčin 2010. godina u konkurenciji seniora na utrci dugoj 108 kilometara treće je mjesto zauzeo Vladimir Vlajinić sa Eden bitter oak, ujedno i predsjednik konjičke udruge Konji Gizdavi iz Velike Pisanice.
Organizator četvrtog kola Croatia Cupa u daljinskom jahanju bio je Konjički klub Ramarin iz Garčina…

Susret vatrogasne mladeži općine Velika Pisanica

vatrogasna mladež

Naselje Ribnjačka prošle je subote bila domaćin tradicionalnog godišnjeg susreta vatrogasne mladeži općine Velika Pisanica. Na subotnjem susretu se okupilo pedesetak mališana iz svih općinskih naselja i DVD-a koji su snagu i spretnost odmjerili u šest vatrogasnih igara. Iako su na terenu bili protivnici, po završetku natjecateljskog dijela svi su se mališani odlično zabavili.

65. rođendan Poljoprivredne zadruge Velika Pisanica

poljoprivredna zadruga

Ovog će tjedna Poljoprivredna zadruga iz Velike Pisanice proslaviti 65 godina neprekidnog poslovanja. Samim time, ova ju obljetnica svrstava u jednu od najstarijih zadruga u Republici Hrvatskoj. Zadruga je osnovana davne 1945. godine, te i danas uspješno posluje. Iako je prolazila kroz različite faze tijekom prošlog razdoblja oduvijek je bila glavni pokretač razvoja poljoprivredne proizvodnje…

Potpora Ministarstva gospodarstva Poduzetničkoj zoni Velika Pisanica

tihana kraljić

Državna tajnica Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva RH Tihana Kraljić posjetila je općinu Velika Pisanica i tom prilikom sa načelnikom općine Fredijem Palijem potpisala je ugovore o financiranju izgradnje komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Velika Pisanica.

U poduzetničku zonu Općine Velika Pisanica ove će godine Ministarstvo uložiti 2 milijuna kuna koja će…

Sporazum o osnivanju Turističke zajednice Bilogora - Bjelovar

bilogora bjelovar

Na prijedlog Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, a nakon dobivene suglasnosti od strane Ministarstva turizma u Bjelovaru je 19. srpnja potpisan sporazum o osnivanju Turističke zajednice područje Bilogora - Bjelovar. U ime općine Velika Pisanica sporazum je potpisao načelnik G. Fredi Pali, dok su ostali supotpisnici načelnici općina Kapela, Nova Rača, Rovičće, Šandrovac,…

Osnivačka skupština Udruge turističkih vodiča Bjelovarsko-bilogorske župaije

udruga turističkih vodiča

Nakon uspješno završenog projekta stručnog usavršavanja turističkih vodiča Bjelovarsko – bilogorske županije kojeg je provodio Poslovni park Bjelovar, licencirani turistički vodiči naše županije održali su osnivački skupštinu Udruge turističkih vodiča Bjelovarsko – bilogorske županije.
Osnivačka skupština održana je u općini Velika Pisanica, na obiteljskom poljoprivrednom…

Članice KUD-a Sloga na Bjelovarskom kulturnom ljetu

kud sloga

Članice ženske pjevačke skupine KUDA Sloga iz Velike Pisanice nastupom su uveličale Bjelovarsko kulturno ljeto. Članice Sloge publiku su ugodno iznenadile ljepotom izvedbe i zvonkim glasovima. Koncert se održao u središnjem Bjelovarskom parku na gradskom paviljonu. Uz članice KUD-a Sloga iz Velike Pisanice, večer su uveličali i članovi Kulturno umjetničkog društva „Elizabeta“ iz…

Stranica 147 od 171 | « Prvi  <  145 146 147 148 149 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK