OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Osnovano Popisno povjerenstvo za Popis stanovništva 2011.

popisno povjerenstvo

U ponedjeljak, 31. siječnja 2011. godine održana je prva sjednica Popisnog povjerenstva Ispostave Bjelovar. Ispostava Bjelovar pokriva područje Grada Bjelovara i Općina Velika Pisanica, Kapela, Nova Rača, Rovišće, Severin, Šandrovac, Veliko Trojstvo i Zrinski Topolovac.
Povjerenstvo Ispostave Bjelovar u sastavu Antuna Korušca, Ivice Markovinovića, Damira Soptije, Mirjane Stupar i…

Velika Pisanica potpisala ugovor o vatrozaštiti

vatrogasci

U prostorima Javne vatrogasne postrojbe Bjelovar potpisan je Ugovor o sufinanciranju troškova Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Bjelovara (godišnji paušal) za pružanje protupožarne zaštite i upućivanje ljudstva i opreme na mjesto intervencije.
Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i načelnici općina Velika Pisanica, Kapela, Nova Rača, Rovišće, Severin,…

Seminar - IPARD; Mjere: 101,103 i 302

ipard

U organizaciji Bjelovarsko bilogorske županije i Regionalne razvojne agencije BBŽ, a u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja u petak 21. siječnja s početkom u 11.00 sati u Velikoj Pisanici u Sportstko rekreacijskom centru Kukavica održati će se seminar sa slijedećim temama:
1.Provedba mjere 302, predavač: Marin Kukoč - načelnik odjela
2.Provedba…

Natječaj Ministarstva poljoprivrede za organizaciju manifestacija

eko

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja raspisalo je javni poziv za dodjelu potpore organizatorima znanstveno-stručnih skupova, gospodarskih manifestacija i lokalno-tradicijskih manifestacija za 2011. godinu. Što detaljnije znači:
Znanstveno-stručni skupovi obuhvaćaju znanstveno-stručne skupove iz područja:
poljoprivredne proizvodnje
prehrambene industrije

Natječaji Hrvatske turističke zajednice za 2011. godinu

eko etno staza

Hrvatska turistička zajednica raspisala je dva javna poziva za prijavu projekata i to:
1.Potpore manifestacijama u 2011 godini i
2.Potpore za poticanje razvoja kulturno - turističkih inicijativa u 2011. godini
Projektni prijedlozi dostavljaju se na propisanim obrascima lokalnim ( županijskim i gradskim) turističkim zajednicama najkasnije do 10 veljače ove godine.

Statistika web stranice općine za 2010. godinu

obnova ceste

Tijekom 2010. godine Web stranicu općine Velika Pisanica posjetilo je ukupno 26. 632 pojedinih korisnika, dok je ukupan broj posjeta bio 39.962. Najčešće stranice koje se posjećuju su stranice vijesti, udruga i zanimljivosti. Zanimljivo da je prosječno najposjećeniji dan u tjednu utorak, a gledajući vremenski najviše se posjeta zabilježi između 12.00 i 16.00 sati te u večernjim satima…

Polnoćka u Velikoj Pisanici

jaslice

U Župnoj crkvi Presvetog srca Isusova 24.12. uoči Božića služena je sveta misa polnoćka. Misu je predvodio velikopisanički župnik vlč. Mladen Benko.  U prepunoj crkvi,  poruke mira, ljubavi i blagostanja sa veseljem su   primili stanovnici, posebice oni najmlađi. Blagdanskoj atmosferi u pjevanim dijelovima mise pridonijeli su članovi pjevačkog zbora i tamburaške sekcije…

Božićna čestitka

božić 2010

Pred nama su blagdani, dani kada se obitelj okuplja u zajedništvo, vrijeme kada nas Božić vraća vjeri, toleranciji i tradiciji. Zaboravimo sve što je bilo loše, sve što nas je sputavalo u ostvarenju naših ciljeva. Okrenimo se s ljubavlju Božiću, okrenimo se s ljubavlju Novoj godini, razmišljajmo pozitivno i donesimo našim najbližima radost i nadu koja nam nedostaje. Puno zdravlja, sreće…

Izložba keramičkih radova

suveniri

U školskoj knjižnici OŠ Velika Pisanica od 13.prosinca do 23 prosinca 2010.otvorena je izložba keramičkih radova koje su učenici i učitelji napravili na tečaju keramike ove školske godine. Izloženi su brojni predmeti od crvene i bijele gline ( aroma lampe, anđeli, posudice izrađene na lončarskom kolu, kutijice za nakit, ukrasno voće ). Izložbu je osmislila učiteljica likovne kulture…

Blagdanski pokloni za najmlađe stanovnike Općine

zima 2010

U organizaciji općine Velika Pisanica i Osnovne škole Velika Pisanica, u petak 17.12.2010. godine podijeljeni su darovi djeci povodom predstojećih blagdana.  Uz prigodan blagdanski program za sve posjetitelje, darove je dobilo oko 200 najmlađih stanovnika naše općine. Projekt darivanja djece provodi se već desetu godinu za redom, i odnosi se na svu djecu sa područja općine Velika Pisanica…

Stranica 144 od 171 | « Prvi  <  142 143 144 145 146 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK