OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 15.04.2024.
Vijesti

Treći Pisanički karneval

Treći Pisanički karneval održan je u subotu 05. ožujka 2011. godine.  Neobična je kolona toga dana prodefilirala naseljima općine uveseljavajući mještane, tjerajući zimu i prizivajući proljeće.
Stotinjak maski na konjima, starim konjskim zapregama i oldtimer traktorima praćeno domaćom glazbom i pozitivnom atmosferom izazvalo je oduševljenje stanovnika općine. Prolazeći…

U Velikoj Pisanici održan tradicionalni WEIBERBALL

obnova ceste

U Velikoj Pisanici, u subotu 26.02.2011. održan je tradicionalni WEIBERBALL . Tradicija Weiberballa u Velikoj Pisanici duga je više od 100 godina, a utemeljili su ju njemački doseljenici.  Zabava je namijenjena samo bračnim parovima,  tijekom koje žene cijele večeri na račun svojih muževa zbijaju šale. Tijekom večeri pleše se ples sa šeširom, jajetom, kao i ostale šaljive…

Susret NK Bilo Velika Pisanica i NK Zagorec iz Krapine

nk bilo

U sklopu priprema za što bolji nastavak proljetne sezone 2010/2011. nogometni klub BILO iz Velike Pisanice i nogometni kluba Zagorec iz Krapine 13. i 20. veljače međusobno su se susreli u Krapini te nakon toga u Velikoj Pisanici.  Da je opravdao status favorita član IV Hrvatske nogometne lige Zagorec dokazao je već u prvom susretu protiv županijskog prvoligaša BIL-a pobijedivši ga 3:0,…

Nagrada i priznanje “Suncokret ruralnog turizma”  projektima iz Velike Pisanice

ruralni suncokret

Strukovna udruga Klub članova Selo i Hrvatski farmer dodijelili su nacionalne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” najboljim programima i projektima u očuvanju hrvatske izvornosti i stvaranju ruralnog turističkog proizvoda.
Nagrade su dodijeljene na svečanosti kojoj su prisustvovali predstavnici gotovo svih hrvatskih županija, brojnih gradova, turističkih zajednica,…

Grupa ADASTRA snimila video spot u općini Velika Pisanica

adastra

Članovi poznatog zagrebačkog benda ADASTRA predvođenim frontmanom Jerkom Marićem svoj su najnoviji video spot za singl „Svima se dogodi“ snimili u Ribnjačkoj u općini Velika Pisanica. Jednu od glavnih uloga u spotu ima kobila Domini Vladimira Vlajinića nositelja poznatog turističkog gospodarstva „Na malenome brijeg“. Ovo je treći singl sa albuma „Sirovi grade“,…

Natječaji Ministarstva gospodarstva

mingorp

Znatno ranije nego prethodnih godina,  Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva objavilo je prve natječaje za dodjelu godišnjih bespovratnih potpora za malo i srednje poduzetništvo iz Operativnog programa za 2011. godinu.

U srijedu, 23. veljače objavljeni su Javni pozivi za slijedeće projekte:
INOVACIJOM DO KONKURENTNOSTI - rok za prijavu 24.04.2011.
KLASTERI…

Keramičari Osnovne škole u Školskom programu HRT-a

keramicari

U sklopu Školskog programa HRT-a 16. veljače ove godine u emisiji “Keramičarska radionica -  čuvari Baštine ” predstavljen je projekt Osnovne škole Velika Pisanica “Keramičari”. Učenici su cijeloj Hrvatskoj pokazali obnovu tradicije lončarstva i rada na lončarskom kolu nestalu sa pisaničkog područja gotovo prije 60 godina. Projekt je osim vlastitih…

Poziv za zainteresirane popisivače i kontrolore za Popis stanovništva 2011

image

U vremenu od 01. do 28. travnja 2011. godine, provodit će se Popis stanovništva, kućanstava i stanova na području cijele Republike Hrvatske.
Pozivamo sve zainteresirane osobe koje bi u Popisu sudjelovale kao popisivači ili kontrolori da se jave u nadležna popisna povjerenstva sukladno podacima u narednom dokumentu:
dopis_bbz.doc

02. veljače -  Svjetski dan vlažnih područja

dan vlaznih područja

Ove godine obilježava se 4 godina Konvencije o vlažnim područjima, Ramsarske konvencije, koja je potpisana od strane osamnaest država članica UN-a u gradu Ramsaru, Iran, 1971. godine. Ova se posebna prigoda obilježava povodom 02. veljače, Dana Ramsarske konvencije i Svjetskog dana važnih područja, koji svake godine obilježavaju zemlje stranke Konvencije.
Cilj Konvencije je očuvanje…

Osnovano Popisno povjerenstvo za Popis stanovništva 2011.

popisno povjerenstvo

U ponedjeljak, 31. siječnja 2011. godine održana je prva sjednica Popisnog povjerenstva Ispostave Bjelovar. Ispostava Bjelovar pokriva područje Grada Bjelovara i Općina Velika Pisanica, Kapela, Nova Rača, Rovišće, Severin, Šandrovac, Veliko Trojstvo i Zrinski Topolovac.
Povjerenstvo Ispostave Bjelovar u sastavu Antuna Korušca, Ivice Markovinovića, Damira Soptije, Mirjane Stupar i…

Stranica 143 od 171 | « Prvi  <  141 142 143 144 145 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK