OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 02.05.2024.
Vijesti

Svjetski dan turizma

konji

Svjetski dan turizma obilježava se svake godine 27. rujna, na dan kada je osnovana Svjetska turistička organizacija (UNWTO) koja je, u međuvremenu, postala jedna od agencija Ujedinjenih naroda (UN).  Ovaj događaj ujedno je i dio ukupnih aktivnosti obilježavanja 20. obljetnice ulaska Republike Hrvatske u članstvo organizacije UN-a.
Govor Ministra turizma RH Veljka Ostojića
Veliko mi je zadovoljstvo danas, na Svjetski dan turizma, čestitati svim turističkim djelatnicima te onima koji su izravno ili neizravno vezani uz turizam, njihov dan te im zahvaliti na kvalitetnoj realizaciji ovogodišnje sezone, u kojoj se Hrvatska uspjela pozicionirati na mjesto pobjednika na Mediteranu. Ostvarenim se rezultatima uistinu možemo ponositi, pogotovo uzmemo li u obzir i činjenicu da su ostvareni u zahtjevnim gospodarskim vremenima – rekao je ministar turizma Veljko Ostojić na konferenciji za medije, održanoj povodom Svjetskog dana turizma.Osvrnuvši se na temu ovogodišnjeg Dana, „Turizam i održiva energija: jačanje održivog razvoja“, ministar je naglasio kako je jedno od ključnih opredjeljenja hrvatskog turizma očuvanje prostora kao temeljnog prirodnog resursa. Stoga je među glavnim ciljevima Ministarstva turizma, dodao je, potaknuti turistički sektor na kvalitetnije korištenje postojećih resursa. Održiv i odgovoran razvoj turizma jedna je i od mjera za jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma, što će jasno biti definirano i u Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, dokumentu koji će odrediti smjer razvoja turizma u narednim godinama, a koji će biti predstavljen sljedećeg mjeseca. „Pozicioniranju Hrvatske s atributom ‘zeleno’ trebamo svi zajedno težiti budući da je to nešto što Hrvatsku može razlikovati od konkurenata“ – naglasio je ministar.Iako je Hrvatska oduvijek razvoj turizma temeljila na načelima održivog razvoja, od ove je godine započela i snažnija međuresorna koordinacija upravo na ovu temu. Iz tog su se razloga ministru Ostojiću na konferenciji pridružili i predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji su predstavili dosadašnje mjere i aktivnosti te buduće planove za jačanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije. Govoreći o projektima energetske učinkovitosti koje je Fond financirao, a kojih je bilo ukupno 1441, Marija Šćulac Domac iz spomenutog Fonda je istaknula kako se samo njih 12 odnosilo na turistički sektor te dodala da još ima dosta prostora za ulaganja u turistički sektor. Da u turističkom sektoru postoje velike mogućnosti za smanjenje potrošnje energije potvrdila je i Nada Marđetko Škoro iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja te naglasila kako je za učinkovito gospodarenje energijom izuzetno važna provedba energetskih pregleda i certificiranje zgrada javnih namjena, pa tako i zgrade hotela, restorana, putničkih agencija, marina i ostalih objekata u funkciji turizma.
Izvor: http://www.mint.hr
eko etno staza

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK