OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 10.07.2024.
Zadnje vijesti

Izborna skupština Vatrogasne zajednice

vatrogasno spremište

Na izbornoj skupštini Vatrogasne zajednice općine Velika Pisanica za predsjednika je izabran Željko Oskoruš, za zamjenika je imenovan Željko Filipović i Želimir Filipović, tajnik Damir Bajdl, Elemir Bereš zapovjednik, a Marijan Kakša zamjenik zapovjednika. Na skupštini je Ignaciju Kadoiću dodijeljena titula počasnog predsjednika.  Počasni predsjednik na dar je od vatrogasne mladeži dobio kip vatrogasca i mobilni telefon. Uz druženje mladih i starijih vatrogasaca skupštini…

Kud “Sloga” na 12. Smotri izvornog folklora BBŽ

smotra folklora

Kud “Sloga” iz Velike Pisanice u subotu, 28.03.2009. nastupa na 12. Smotri izvornog folklora Bjelovarsko-bilogorske županije. Domaćin ovogodišnje smotre je   KUU « Ivan Vitez Trnski» Nova Rača, a održat će se u Društvenom domu u Novoj Rači 28.0žujka 2009. godine, s početkom u 14,00 sati. Organizator smotre je Zajednica KUU BBŽ-e, a pokrovitelj Bjelovarsko-bilogorska županija.
Kulturno umjetničko društvo « Ivan Vitez Trnski» djeluje u Novoj Rači…

Pisaničani - novi članovi Bjelovarske garde

bj husari

Dvojica mještana općine Velika Pisanica,  članovi udruge «Konji gizdavi»  Vladimir i Vlado Vlajinić postali su članovi Bjelovarskih graničara Husara – Husarska garda.

Husarska je garda osnovana s ciljem nastavka vojno konjičke tradicije bjelovarskog kraja a koristi za sudjelovanje u manifestacijama koje organizira Grad:
1.proslava dana Grada
2.obilježavanje konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća
3.odavanje počasti domaćim i stranim dužnosnicima…

Potpisan ugovor o financiranju izgradnje Školsko sportskih dvorana u Županiji

Župan Čačija

Bjelovarsko-bilogorskoj županiji danas je potpisan Ugovor o dugoročnom kreditiranju izgradnje školsko športskih dvorana osnovnih škola u Velikom Trojstvu, Hercegovcu, Dežanovcu, Velikoj Pisanici i srednjoj školi u Garešnici.Vrijednost potpisanog Ugovora iznosi 56 milijuna kuna, a potpisali su ga župan Miroslav Čačija i predsjednik Uprave Erste&Steiermarkische bank d.d. Petar Radakavić.
Na temelju javnog natječaja Erste&Steiermarkische bank d.d. odabrana je kao…

Nastavak radova u Poslovnoj zoni Velika Pisanica

velika pisanica

U Poslovnoj zoni Velika Pisanica nakon zimske stanke nastavljeni su radovi na izgradnji komunalne infrastrukture,  odnosno plinske, vodovodne i kanalizacijske mreže. Isto tako, u tijeku je priprema za raspisivanje natječaja za izgradnju prometnice kroz zonu čija se vrijednost procijenjuje na 3,5 milijuna kuna. Poduzetnici koji su kuplili zemljište pripremaju projekte i dokumetaciju kako bi što prije započeli sa gradnjom. U tijeku su i pregovori s jednom francuskom tvrtkom o mogućnosti…

Stranica 328 od 354 | « Prvi  <  326 327 328 329 330 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK