OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 28.11.2023.
Zadnje vijesti

Predstavljen prvi broj Pisaničkog glasnika

lokalni glasnik 2008.

U sklopu obilježavanja ovogodišnjih dana općine, predstavljne je i prvi broj Pisaničkog glasnika. Glasnik je obuhvatio sva područja djelovanja općine, njenih stanovnika, događanja i aktivnosti. Prvi brojima dvadesetak stranical, a tiskan je u nakladi od 1000 primjeraka. Glasnik se planira tiskati tri puta godišnje, pred Uskrs, Dan Općine i Božić, a sadržavati će sve ostvarene i planirane projekte i investicije na području općine, kao i druge zanimljive sadržaje. 

Održana utrka RTLlige u daljinskom jahanju

daljinsko jahanje

U sklopu promocije Pisaničke eko etno staze održano je i prvo kolo Rekreativno turističke lige u daljinskom jahanju. Cilj ove lige je uključiti rekreativne mlade jahače i konje u višednevno druženje u prirodi uz sportsko rekreativne i edukativno zabavne sadržaje. Za prvo kolo natjecanja u RTL ligi bilo je prijavljeno ukupno 8 natjecatelja. Na kraju je najbolji u juniorskoj konkurenciji bio jedanaestogodišnji Matija Vohralik na kobili Gari iz konjičkog kluba Zlatna potkova iz Predavca,…

Promocija Pisaničke eko - etno staze

konjička staza

U subotu, 01. lipnja održana je promocija Pisaničke eko - etno staze. Ideja za samu stazu potekla je iz općine Velika Pisanica, a za realizaciju je bila zadužena konjička udruga Konji gizdavi. Staza prolazi svim naseljima općine, duga je 52 kilometra i namijenjena je jahačima, pješacima i biciklistima. Staza je povezana mekanim šumskim ili poljskim putevima, prolazi kroz prekrasan krajolik okružen šumama, oranicama i prirodnim livadama. Staza povezuje zanimljive destinacije poput obiteljskih…

Svečanom sjednicom započeli 15. dani općine Velika Pisanica

dan općine

U četvrtak, 29.05.2008. godine svečanom je sjednicom započelo obilježavanje dana općine Velika Pisanica. Dan općine obilježava se u sklopu blagdana Presvetog srca Isusova koji je zaštitinik župe Velika Pisanica. Svečanost je započela polaganjem vjenaca poginulim hrvatskim braniteljima, a nastavila se svečanom sjednicom općinskog vijeća. Na sjednici su dodjeljena priznanja zaslužnim stanovnicima općine, kao i financijska potpora studentima. Javno priznanje Zlatni ključ općine…

Održana utrka Croatia Cupa u daljinskom jahanju - Velika Pisanica 2008

Croatia Cup

24.05.2008. godine u Velikoj Pisanici održana je treća ovogodišnja utrka ua Croatia Cup u daljinskom jahanju. Staza je bila duga 52 kilometra,  te je prolazila kroz svih 7 naselja općine Velika Pisanica.
Start je bio u 12.00 sati u sportsko rekreacijskom centru Kukavica, veterinarska vrata su bila u Ribnjačkoj na Eko gospodarstvu Maleni brijeg, te cilj ponovno u Kukavici.
Utakmica Velika Pisanica u duzini od 52 km prema pravilniku o daljinskom jahanju spada u kategoriju…

Stranica 330 od 340 | « Prvi  <  328 329 330 331 332 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK