OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 18.09.2018.
Zadnje vijesti

Obavijest o Informiranju za korisnike bankarskih kredita u švicarskim francima

Velika Pisanica

Obavještavaju se stanovnici sa područja Općine Velika Pisanica, da prema pravomoćnoj presudi Trgovačkog suda u Zagrebu, korisnici bankarskih kredita u švicarskim francima imaju pravo na povrat preplaćenih rata kredita. Detaljnije informacije o načinu pokretanja postupka za povrat preplaćenih rata kredita, te ostale informacije, svi zainteresirani mogu dobiti na sastanku koji će se održati:…

Sufinanciranje usluga prijevoza učenika srednjih škola u 2018. godini

Velika Pisanica

Općina Velika Pisanica godine nastavlja sa sufinanciranjem troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola sa područja općine Velika Pisanica u visini 5 % od osnovne cijene iznosa mjesečne autobusne karte.
Učenici prvih razreda srednjih škola sa područja općine Velika Pisanica dužni su u Općinu Velika Pisanica donijeti ispunjenu i od srednje škole ovjerenu Potvrdu…

Jednokratne novčane pomoći studentima

Velika Pisanica

Općina Velika Pisanica u svrhu dodjele jednokratne novčane pomoći prikuplja popis redovnih i izvanrednih studenata s područja općine Velika Pisanica
Visina jednokratne novčane pomoći odredit će se prema broju prijavljenih studenata s područja općine Velika Pisanica i financijskim sredstvima u proračunu.
Pravo na dobivanje jednokratne novčane pomoći ostvaruju studenti:

Obljetnica smrti pjesnika Branka Kreštana

branko kreštan

Prije devet godina, u 65 godini života napustio nas je pjesnik Branko Kreštan. Rođen je u Velikoj Pisanici 13. kolovoza 1944. godine.  Osnovnu je školu završio u Velikoj Pisanici, a učiteljsku školu u Pakracu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici, Bačkovici, Velikom Korenovu i III osnovnoj školi u Bjelovaru gdje je i dočekao mirovinu.  Objavljivao je vrlo rijetko u novinama…

Stranica 1 od 301 |  1 2 3 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Lokalna akcijska grupa Sjeverna Bilogora