OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 24.06.2021.
Zadnje vijesti

Potpisan ugovor o dovršetku izgradnje školsko-sportske dvorane!

Velika Pisanica

U prostorijama OŠ Velika Pisanica potpisan je ugovor o dovršetku izgradnje školsko-sportske dvorane u Velikoj Pisanici. Riječ je o projektu vrijednom 6,1 milijuna kuna. Dovršetak izgradnje dvorane od velikog je značaja za učenike koji će, po pedagoškom standardu imati uvjete za tjelesnu i zdravstvenu kulturu. Osim mogućnosti odvijanja nastave dvoranu će moći koristiti i građani, sportske udruge, kulturna društva i ostali. Zajedničkom suradnjom Bjelovarsko-bilogorske županije, Općine…

U Gradskom muzeju Bjelovar otvorena izložba crteža studenata ALU

Velika Pisanica

Povodom 100 godišnjice slikareva rođenja i u sklopu manifestacije „11. Dani Ede Murtića“ u ponedjeljak 10. svibnja 2021. u atriju Gradskog muzeja Bjelovar svečano je otvorena izložba crteža studenata ALU u Zagrebu. Izložbu je otvorio Zdravko Zima, savjetnik za kulturu Predsjednika Republike Hrvatske, uz prigodne riječi gradonačelnika Bjelovara Darija Hrebaka, ravnatelja Gradskog muzeja Milana Pavlovića i supruge znamenitog slikara, akademske slikarice Goranke Vrus-Murtić. Uz ostale,…

11. DANI EDE MURTIĆA I OBILJEŽAVANJE 100 GODINA SLIKAREVA ROĐENJA

Velika Pisanica

Otvorenjem Izložbe crteža studenata Akademije likovnih umjetnosti, sudionika u projektu Zavičajni i iskustveni prostor Ede Murtića, započelo je obilježavanje 100 godina od rođenja poznatog svjetskog slikara Ede Murtića rođenog u Velikoj Pisanici. Izložba je otvorena u prostoru zgrade Općine Velika Pisanica 04. svibnja, a otvorio ju je Velimir Heidhardt, predsjednik HAZU.
Vijence na slikarevoj rodnoj kući položili su Goranka Vrus – Murtić, akademska slikarica i supruga Ede…

Kreće asfaltiranje ceste Ribnjačka - Šandrovac

Velika Pisanica

U petak, 7. svibnja 2021. općinski načelnik potpisao je ugovor o izvođenju radova na sanaciji nerazvrstane ceste Ribnjačka – Šandrovac sa izvođačem radova Poduzećem za ceste d.o.o. Dionica je to dužine 4,2 kilometra, a povezuje naselje Ribnjačka u Općini Velika Pisanica sa naseljem Šandrovac u istoimenoj općini. Međutim, ova cesta također povezuje spomenuta naselja sa Kozarevcom u Općini Kloštar Podravski što joj daje još veći značaj. Trošak obnove podijelit će Općina…

UDVDR RH VELIKA PISANICA ZA PERIOD 2017.-2021.G.

Velika Pisanica

IZVJEŠĆE O RADU OGRANKA
UDVDR RH VELIKA PISANICA ZA PERIOD 2017.-2021.G.

Ogranak udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Velika Pisanica, Podružnice Bjelovarsko-bilogorske županije, UDVDR Republike Hrvatske osnovan je dana 27.3.2017.g. izbornim Saborom koji je vodio tajnik Podružnice BBŽ-a gosp. Ivan Korenić.
Za predsjednika Ogranka izabran je Mario Šimić, za zamjenika Dražen Nakani, tajnika Miroslav Tutić, a u Središnji odbor još su izabrani…

Stranica 3 od 296 |  <  1 2 3 4 5 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

PROMO VIDEO
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza