OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 10.07.2024.
Zadnje vijesti

Večer kulture u Velikoj Pisanici

Velika Pisanica

U sklopu programa povodom „Dana Općine Velika Pisanica“ i svetkovine Presvetog srca Isusovog u organizaciji KUD-a “Sloga” Velika Pisanica u subotu 8. lipnja 2024. u Društvenom domu u Velikoj Pisanici održan je bogat kulturno-umjetnički program naziva “Večer kulture”
Nastupili su:
- KUD “Sloga” Velika Pisanica
- Dječja folklorna skupina i glazbeni sastav Zajednice Mađara Pisanica
- Tamburaški i vokalni sastav “Bjelovarski slavuji – fakini”

Obilježeno 70 godina DVD-a Ribnjačka

Velika Pisanica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Ribnjačka u nedjelju, 16.6.2024. obilježilo je 70 godina kontinuiranog rada i postojanja. Tom prigodom održana je sveta misa u crkvi sv. Antuna Padovanskoj u Ribnjačkoj za sve preminule vatrogasce i svečana sjednica kojoj je glavna tema bila minuli dugogodišnji rad društva, sadašnje stanje, okolnosti i aktualna problematika te perspektiva i budućnost. Dodijeljene su i brojne nagrade, spomenice za 10,20,40 i čak 70 godina članstva, vatrogasne medalje i…

Obavijest o dezinsekciji komaraca na području Općine Velika Pisanica

Velika Pisanica

Škarda-sanitarna zaštita d.o.o. Čazma vršiti će larvicidno i adulticidno tretiranje komaraca na području Općine Velika Pisanica dana 20. lipnja u jutarnjim satima.
Tretiranje će se provoditi sa zemlje sa aparatima mobil-star i swinfog, te insekticidnim sredstvima III skupine na bazi permetrina i temefosa. Insekticidna sredstva koja se koriste prilikom dezinsekcije komaraca imaju brzo početno djelovanje i dugo rezidualno djelovanje, što u konačnici rezultira smanjenjem populacije…

Javni poziv za iskaz interesa za korisnike BPS2 - LAG Sjeverna Bilogora

Velika Pisanica

Na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus u financijskom razdoblju 2021. - 2027., kodni broj: SF.3.4.11.01.0352, projekt „Bilogorski puteljak svjetlosti 2“ od 3. travnja 2024. godine te članka 24. Statuta Lokalne akcijske grupe Sjeverna Bilogora, Lokalna akcijska grupa Sjeverna Bilogora objavljuje

                               …

Održan Dan lokalnih proizvoda, kulture i gastronomije

Velika Pisanica

U nedjelju 09. lipnja 2024. godine povodom obilježavanja Dana Općine Velika Pisanica održana je manifestacija „Dan lokalnih proizvoda, kulture i gastronomije“ koja je započela u prijepodnevnim satima u središnjem parku. Na manifestaciji je sudjelovao velik broj udruga s područja naše Općine, ali i gostujućih udruga koje su savršeno upotpunile cjelokupni program. Svojim kulinarskim umijećima predstavili su se Društvo Mađara Pakrac, Zajednica Mađara Daruvar, Zajednica Mađara Pisanica,…

Stranica 2 od 354 |  <  1 2 3 4 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK