OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 02.05.2024.
Vijesti

Završen Međunarodni konjički turnir u daljinskom jahanju

Proteklog vikenda od 21. do 23. svibnja u organizaciji Konjičke udruge Konji gizdavi iz Velike Pisanice i Hrvatskog konjičkog saveza održano je I kolo balkanske lige u daljinskom jahanju. Ova međunarodna manifestacija koja se po prvi puta održava u Republici Hrvatskoj organizirana je u Sportsko rekreacijskom centru Kukavica. Na prestižnom međunarodnom turniru osim domaćina predstavnika Republike Hrvatske nastupile su i reprezentacije iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Sama utrka u dužini od 80 kilometara uglavnom je prolazila mekanim šumskim i poljskim putovima Pisaničke eko etno staze. 
balkanska liga u daljinskom jahanju

U utrci je nastupilo ukupno 25 jahačkih parova i to po pet iz reprezentacija Srbije i Bosne i Hercegovine i 15 iz Republike hrvatske raspoređenih u četiri ekipa.
Nakon svečanog otvorenja uz predvođenje i dodjelu startnih brojeva održana je veterinarska kontrola na kojoj je utvrđeno da su svi konji spremni za subotnje natjecanje. Također isti dan, u petak predstavljeno je godišnje izvješće Hrvatskog centra za konjogojstvo, predavanje o brojnosti konja i magaraca u Republici Hrvatskoj kao, okrugli stol na temu Balkanske lige i tehnička konferencija o svim detaljima utrke.
balkanska liga u daljinskom jahanju

Za mnogobrojne posjetitelje organiziran je i zabavni program uz kulturno umjetnička društva iz Velike Pisanice, Velikog Grđevca i Nove rače, također, najmlađe je zabavljao gost iz Italije Allessandro Adami majstor sa lasom.
Na samom turniru, svoje štandove imalo je i nekoliko proizvođača opreme i hrane za konje koji su prisutnima predstavili svoj asortiman. 
Za članove reprezentacija organizira je i posjet Osnovnoj školi u Velikoj Pisanici gdje je predstavljen projekt EE škola kao i posjet Eko imanju Nakani gdje su prisustvovali procesu prerade, posjetili eko vrt i degustirali eko proizvode, također posjećene su i turističke destinacije u Gradu Bjelovaru ( središnji park, gradska jezgra, vijećnica i sl.)
balkanska liga u daljinskom jahanju

Sama utrka počela je u subotu u 08.00 sati dok su zadnji natjecatelji na cilj stigli oko 20.00 sati, staza je ocijenjena kao iznimno atraktivan i teška.  Od ukupno 25 natjecatelja utrku je završilo njih 15, dok je preostalih 10 ili odustalo ili diskvalificirano.
balkanska liga u daljinskom jahanju

Prva tri mjesta zauzeli su jahači iz Republike Hrvatske i to prvo mjesto Sabina Pavlović na grlu Floret, drugi je bio Milan Palčić na grlu Sally dok je treće mjesto zauzeo Željko Radola sa Wolfom 848. Ekipno, prva tri mjesta zauzele su ekipe Hrvatske 1, 2 i 3.
Nagradu za Best condition (  najbolju formu)  osvojila je kobila Sally jahača Milana Palčića vlasnice Zrinke Bilen.


Sve pobjednike na svečanom proglašenju predvodili su pripadnici povijesne bjelovarske postrojbe Graničari Husari.
balkanska liga u daljinskom jahanju

Detaljne rezultate možete pogledati klikom na slijedećim dokumentima:
REZULTATI_pojedinačni.xls
REZULTATI_-_ekipno.doc


Slijedeća dva kola organiziraju se u Bosni i Hercegovini odnosno Srbiji.
balkanska liga u daljinskom jahanju

Pokrovitelji ovog jedinstvenog sportskog međunarodnog događanja su: Hrvatski Konjički savez, Hrvatski centar za konjogojstvo, Ministarstvo turizma RH, Ministarstvo poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja, Bjelovarsko – bilogorska županija, Grad Bjelovar, Općina Velika Pisanica, Mikroregija sjeverna Bilogora, Bjelovarski sajam, Velebit osiguranje, medijski pokrovitelj radio Terezija i mnogi drugi.
Organizator se zahvaljuje svim suorganizatorima, pokroviteljima, sponzorima, medijima, jahačima, izbornicima, logistici,  volonterima, sucima, veterinarima, stjuardima, tehničkom osoblju, članovima udruga i svim pojedincima koji su nesebičnim radom doprinijeli realizaciji ovog međunarodnog turnira.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK