OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 02.07.2024.
Vijesti

Javni natječaj za prijam u službu stručnog referenta

Velika Pisanica

JAVNI NATJEČAJ za prijam u službu stručnog referenta

- 1 izvršitelj/ica
- na neodređeno vrijeme radi obavljanja poslova čiji se opseg privremeno povećao, uz probni rad od tri mjeseca
Kandidati/kinje moraju ispunjavati opće uvjete iz članka 12. ZSN-a, za prijam u službu:
-  punoljetnost
- hrvatsko državljanstvo
- zdravstvena sposobnost za obavljanje…

Obavijest HEP-a !!

Velika Pisanica

HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o. obavještava potrošače da zbog planiranih radova na postrojenjima elektroenergetske mreže neće biti električne energije u sljedećim naseljima: Velika Pisanica, Babinac, Polum, Bačkovica, Čađavac, Nova Pisanica 14. i 15. ožujka 2022. godine u vremenu od 9-14 sati. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

Posjet maškara

Velika Pisanica

Učenici Osnovne škole Velika Pisanica od prvog do četvrtog razreda i ove godine su svojim posjetom razveselili lokalnu upravu. Kao i prijašnjih godina i ove godine su se jako potrudili oko svojih maski. Naši najmlađi mještani oduševili su svojom razigranošću, osmijehom i maštovitošću te su kao i svake godine bili nagrađeni prigodnim slatkišima koje im je ove godine uručila „Općinska…

Obavijest o planu preventivne deratizacije na području Općine Velika Pisanica

Velika Pisanica

21. veljače 2022. – BABINAC, RIBNJAČKA I NOVA PISANICA
22. veljače 2022. – VELIKA PISANICA, POLUM I ČAĐAVAC
23. veljače 2022. – VELIKA PISANICA, BEDENIČKA I BAČKOVICA

Deratizacija će svakog navedenog dana započeti u 9,00 sati, a u slučaju lošeg vremena (oborine) prenosi se na slijedeći naredni dan bez padavina.
Rodenticide koji se koriste kod usluga deratizacije…

Asfaltirana cesta u Ribnjačkoj

Velika Pisanica

Novi asfalt je opet zamirisao u Općini Velika Pisanica. Asfaltirana je nerazvrstana cesta u Ribnjačkoj u duljini 300 metara koja je bila planu za 2021. godinu, ali je zbog tehničkih razloga i vremenskih uvjeta to sada učinjeno. Radove je izvelo bjelovarsko Poduzeće za ceste d.o.o. Vrijednost investicije iznosi 100.000 kuna, a financirana je iz općinskog proračuna u cijelosti. Ovom projektom…

OBAVIJEST O MOGUĆNOSTI OSLOBOĐENJA PLAĆANJA KOMUNALNE NAKNADE

Velika Pisanica

Sukladno članku 17. Odluke o komunalnoj naknadi („Službeni glasnik Općine Velika Pisanica“ br. 1/2019 i Izmjenama i dopunama Odluke o komunalnoj naknadi („Službeni glasnik Općine Velika Pisanica” od plaćanja komunalne naknade oslobođeni su:
 novootvoreni obrti i trgovačka društva za prve dvije godine poslovanja, radi poticanja gospodarstva na području Općine Velika…

Sufinanciranje stručne kontrole ekološkim proizvođačima

Velika Pisanica

Općina Velika Pisanica sufinancirat će troškove utvrđivanja sukladnosti stručne kontrole ekološkim proizvođačima s područja općine Velika Pisanica do maksimalnog iznosa od 3.000,00 kn po korisniku. Ekološki proizvođači s područja općine Velika Pisanica zahtjev mogu podnijeti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Velika Pisanica.               …

Sufinanciranje umjetnog osjemenjivanja krava i junica

Velika Pisanica

Općina Velika Pisanica i u ovoj godini pomaže poljoprivrednim gospodarstvima sufinanciranjem troškova umjetnog osjemenjivanja krava i junica. Iz proračuna Općine sufinanciranje iznosi 140,00 kn po jednoj kravi odnosno junici, a maksimalno 840,00 kn po domaćinstvu. Poljoprivredna gospodarstva s područja Općine i fizičke osobe koje se bave poljoprivrednom djelatnošću zahtjev mogu podnijeti…

Sufinanciranje troškova boravka djece u dječjim vrtićima

Velika Pisanica

Pravo na sufinanciranje troškova boravka djece u dječjim vrtićima i obrtima za usluge dadilja u iznosu od 500,00 kn mjesečno po djetetu mogu ostvariti roditelji odnosno skrbnici koji imaju prebivalište na području općine Velika Pisanica.
Uz obrazac zahtjeva koji se može preuzeti na službenoj stranici http://www.velika-pisanica.hr ili u Jedinstvenom…

Jednokratna novčana pomoć za opremu novorođenog djeteta

Velika Pisanica

Općina Velika Pisanica i ove godine isplaćuje jednokratnu novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta u iznosu od 4.000,00 kn. Pravo na pomoć za opremu novorođenog djeteta u obitelji može ostvariti i koristiti roditelj s prebivalištem na području općine Velika Pisanica najmanje šest mjeseci prije rođenja djeteta.

U 2021. godini Općina Velika Pisanica za navedenu svrhu isplatila…

Stranica 23 od 173 | « Prvi  <  21 22 23 24 25 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK