OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 10.07.2024.
Zadnje vijesti

Uređenje centra općine

park

Ovih dana završeni su radovi na uređenju parkirališta kod središnjeg parka u Velikoj Pisanici. Osim parkirališta uređeni su i dijelovi središnjeg parka, posađeno je cvijeće, uređene oznake i sl.

park

Završena I faza radova na uređenje Župne crkve Presvetog srca Isusova

župna crkva

Završeni su radovi na uređenju dvorišta i parkirališta župne crkve Presvetog srca Isusova u Velikoj Pisanici. Zahvaljujući darovima župljana, općine, županije i zagrebačke nadbiskupije obnovljen je u potpunosti i župni dvor. Na crkvi su ugrađena nova elektrificirana zvona, a na tornju su postavljeni novi satovi. U daljnjim fazama uređenja i sanacije planira se sanacija krovišta i uređenje fasade crkve. Isto tako za potrebe proslave 100 godina župe koja će se održati ove subote(16.05)…

Press clipping - Eko gospodarstvo Nakani

image

Terezija Nakni promotorica je Velike Pisanice i sa svojim eko proizvodima svake godine posjećuje desetak sajmova diljem lijepe naše. Njen naporan rad odavno je prepoznat, a njeni su proizvodi nagrađeni i brojnim priznanjima. Terezija svoj eko vrt ne kojem se mogu naći sve poznate kulture od povrća, voća, tikvi i začinskog bilja, uzgaja na površini od samo jednog hektara, a u proizvodnji joj pomažu i dva radnika. Prema Terezijinim riječima, od svibnja do listopada na gospodarstvu se može…

Ministar turizma Damir Bajs u Velikoj Pisanici

Bajs

Ministar turizma Damir Bajs u ponedjeljak 11 svibnja posjetio je Veliku Pisanicu. Usklopu radnog posjeta Bjelovarsko - bilogorskoj županiji u Općini Velika Pisanica posjetio je Ribnjačku, odnosno obiteljsko gospodarstvo “Na malenom brijegu” obitelji Vlajinić. Obitelj Vlajinić  polako ali uspješno razvija svoje seosko imanje u smjeru bavljanja seoskim turizmom, osim čiste ekološke proizvodnje, smještaja i boravka na soskom domaćinstvu, gospodarstvo nudi i izvornu bilogorsku…

Press clipping - Među pet najboljih u Hrvatskoj

školski vrt

Ivana Bulić, Sara Tar iz sedmog, te Mirko Pavić i Bernarda Križan iz osmog razreda Osnovne škole iz Velike Pisanice prošli vikend proveli su u gradu Hvaru.
Trodnevno ljetovanje zaslužili su projektom predstavljanja općine Velika Pisanica na natjecanju osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske te onih iz dijaspore na temu «Otkrijmo zajedno vrednote Hrvatske». Projekt je pokrenula Splitsko- dalmatinska županija s ciljem očuvanja kulturnih i prirodnih vrijednosti i potencijala…

Stranica 325 od 354 | « Prvi  <  323 324 325 326 327 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK