OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 20.06.2024.
Zadnje vijesti

Husarski tabor u Velikoj Pisanici

endurance

Povijesna postrojba bjelovarskih graničara Husara u Sportsko rekreacijskom centru “Kukavica” u Velikoj Pisanici održala je trodnevni konjički tabor sa svrhom edukacije orijentacijskog jahanja.  Tabor su uz općinu Velika Pisanica poduprli općine Veliko Trojstvo i Nova Rača, te grad Bjelovar. Složena, ali i sjajno organizirana akcija na koju je pravo na polaganje ispita ostvarilo 22 mlada Husara, koji su prema godištima bili raspoređeni u četiri grupe.  Prvi dan tabora…

NK Bilo - pobjednik brezovačkog turnira

Nogometni klub Bilo Velika Pisanica

Nogometni klub Bilo iz Velike Pisanice pobjednik je 18. turnira u malom nogometu održanog 15.08. na igralištu BŠK Brezovac u Brezovcu. Na turniru su sudjelovala 4 kluba, a u zanimljivom finalu koje je završilo penalima pobjedu je odnio nogometni klub BILO: Za Bilo su igrali: A. Pavlović, Petrović, D. Kranjčević, Kozić, Verić, Dinjar, Radović, S. Kranjčević, Hajtić, Bunčić, M- Pavlović, Morosavljević i Renić, trener - Mićo Marušić

Slovački folklorni ansambl Flajšovan u Velikoj Pisanici

flajšovan

Proteklih nekoliko dana Kulturno umjetničko društvo Sloga iz Velike Pisanice ugostili je Folklorni ansambl Flajšovan iz Slovačke.
Naime, Kud Sloga već nekoliko godina njeguje prijateljstvo sa kulturno umjetničkim društvom iz Slovačke. Zahvaljujući tome, gostima iz Slovačke ovo je već treći posjet Republici Hrvatskoj. Osim nastupa u Velikoj Pisanici, gosti su nastupili u Virovitici, Daruvaru i Novoj Rači, a primio ih je i gradonačelnik Grada Bjelvoara G. Antun Korušec.

Natječaj za prodaju zemljišta u Gospodarskoj zoni

velika pisanica

Na temelju članka 391. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima (“Narodne novine”broj 91/96, 73/00, 114/01), Odluke o stjecanju, raspolaganju i upravljanju nekretninama te Odluke o prodaji građevinskog zemljišta u vlasništvu Općine u području „Gospodarske zone“ Velika Pisanica, Općinsko vijeće općine Velika Pisanica, raspisuje
JAVNI NATJEČAJ
za prodaju građevinskog zemljišta u Velikoj Pisanici
u području „Gospodarske zone“ Velika Pisanica…

Obnovljena prometna signalizacija

prometna signalizacija

Tijekom proteklih dana obnovljena je signalizacija na prometnicama kroz Veliku Pisanicu.  Uočljivom bijelom bojom obnovljene su već izblijedljele oznake, kako bi se pojačala sigurnost svih sudionika u prometu.

Stranica 320 od 353 | « Prvi  <  318 319 320 321 322 >  Zadnji »
FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK