OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 07.05.2024.
Vijesti

Uključite se u najveću svjetsku ekološku akciju

Sat za planet zemlju

31 hrvatski grad pridružit će se u subotu 31. ožujka više od 5000 gradova iz 147 zemalja svijeta i postati dijelom najveće globalne volonterske ekološke akcije „Sat za planet Zemlju“. Dubrovnik će ugasiti Zidine i Stradun, u Splitu će u mrak utonuti zvonik Sv. Duje, te riva i južno pročelje Dioklecijanove palače, u Puli će se zamračiti Arena, u Zadru lučica Foša, u Rijeci Trsatska gradina, u Osijeku Tvrđa, u Vukovaru vodotoranj, u Zagrebu Zrinjevac… Uz poznate svjetske znamenitosti koje već šest godina tonu u mrak, poput rimskog Koloseuma, Slapova Niagare, Louvra i Eiffelovog tornja u Parizu, Kineskog zida ili grčke Akropole, ove se godine tom popisu pridružuje i kupola Bazilike sv. Petra u Vatikanu. „Kada tako lijepom popisu najvećih svjetskih znamenitosti dodamo i našu UNESCO-vu kulturnu baštinu, možemo biti sretni s razglednicom ugašenih simbola Hrvatske koju ćemo ove godine poslati u svijet. Pozivamo ljude da ugase u subotu u 20:30 svjetla u svojim domovima te tako i sami doprinesu ‘Satu za planet Zemlju’“.
Na „Sat za planet Zemlju“, posljednje subote u ožujku, stanovnici svijeta gase svjetla kako bi upozorili donosioce odluka na štetnost klimatskih promjena. „Prema istraživanjima WWF-a, već sada koristimo prirodne resurse u vrijednosti jedne i pol planete. Nastavimo li tako, do 2030. godine iskoristit ćemo sve što nam Zemlja pruža… Ovom akcijom pozivamo ljude da razmišljaju o svom utjecaju na planet i da smanje svoj ekološki otisak“.  Ugasite svjetla – čuvajte prirodu!!
Izvor: http://croatia.panda.org/

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK