OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 07.05.2024.
Vijesti

U Velikoj Pisanici održana 2. Smotra tamburaških sastava BBŽ

Velika Pisanica

U subotu, 16. rujna 2023., u Društvenom domu u Velikoj Pisanici sati, održana je druga Smotra tamburaških orkestara i sastava Bjelovarsko-bilogorske županije. Ovaj kulturni događaj organizirala je Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije, dok je KUD „Sloga“ Velika Pisanica bio ponosni domaćin manifestacije. Smotri su nazočili predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije Boris Abramović, Andrea Prugovečki Klepac, pročelnica UO za društvene djelatnosti i obrazovanje Bjelovarsko-bilogorske županije, tajnica Zajednice Olga Martinović, načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali, ravnateljica Osnovne škole Velika Pisanica Ivana Haić i drugi uzvanici.
Od sastava na smotri su sudjelovali: Tamburaški sastav KUD-a “Sloga” Velika Pisanica,
Tamburaški sastav KUD-a “Graničar” Čazma, Bjelovarski slavuji-fakini, KUD “Prijatelji” Berek i KUU “Ivan Vitez Trnski” Nova Rača.
Za državnu smotru, koja će se održati početkom studenog u Dugom Selu, selekciju je uspješno prošao KUU “Ivan Vitez Trnski” Nova Rača koji su ove godine izborili plasman na tri državne smotre.

Velika Pisanica
Velika Pisanica
Velika Pisanica
Velika Pisanica
Velika Pisanica
Velika Pisanica

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK