OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 07.05.2024.
Vijesti

U Velikoj Pisanici Prvenstvo Balkana u daljinskom jahanju

balkanska liga u daljinskom jahanju

U organizaciji Hrvatskog konjičkog saveza i Konjičkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije na prostorima SRC Kukavica kod Velike Pisanice 08.10 snage će odmjeriti najbolji jahači parovi daljinskog jahanja s područja Balkana u CEI1* utrci na 100 kilometara u jednom danu. Atraktivna borba među najboljima, do samog kraja, odvijat će se na terenu u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji bez obzira na dobne kategorije.
Daljinsko jahanje je natjecateljska disciplina u kojoj se ocjenjuje natjecateljeva sposobnost da sigurno upravlja izdržljivošću i tjelesnom spremnošću konja na stazi za daljinsko jahanje, natječući se protiv staze, udaljenosti, vremenskih uvjeta, terena i vremena.
U Republici Hrvatskoj prvo službeno natjecanje u daljinskom jahanju održano je 02. 06. 2006. godine na Petrovom vrhu pored Daruvara na stazi dugačkoj 45 kilometara sa jednim veterinarskim vratima u organizaciji Udruge BilogoraPapuk 1991.
Popularna Balkanijada visoko je rangirano natjecanje pri Svjetskoj konjičkoj federaciji (FEI) i već se tradicionalno održava u zemljama regije. Republici Hrvatskoj i Hrvatskom konjičkom savezu pripala je čast organizacije ovog atraktivnog konjičkog natjecanja.
Hrvatski konjički savez kao organizator, uz Konjički savez Bjelovarsko-bilogorske županije kao suorganizatora ove godine dovodi u Hrvatsku jahačku elitu susjednih zemalja. Početkom listopada će tako, na prostorima SRC Kukavica, snage odmjeriti ponajbolji jahači regije koji će se natjecati protiv staze, udaljenosti, vremenskih uvjeta, terena i vremena na stazi od 100 kilometra. Uz našu odabranu vrstu pozdravljamo i natjecatelje iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Moldavije, Makedonije, Rumunjske, Srbije, Slovenije i Turske, te im želimo ugodan boravak.
Hrvatska reprezentacija je na Balkanijadi održanoj 2014. godine u Barajevu, u Srbiji pobijedila u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, što ovogodišnjem natjecanju daje posebnu dimenziju obzirom na domaćinstvo organizacije ovog prestižnog natjecanja.
Sigurni smo da će hrvatski jahači ponovo pokazati svoju izvrsnu priprem-ljenost, te da će ovo natjecanje oduševiti brojne goste i uzvanike kojima Hrvatski konjički savez, Konjički savez Bjelovarsko-bilogorske županije i Bjelovarsko-bilogorska županija žele srdačnu dobrodošlicu.
Dobrobit konja je na prvom mjestu!
Međunarodna konjička federacija (FEI) traži od svih uključenih u međunarodni konjički sport da se pridržavaju Pravila ponašanja FEIa, te da priznaju i prihvate kako je u svakom trenutku dobrobit konja na prvom mjestu. Dobrobit konja nikada ne smije biti podređena utjecaju natjecateljskih ili trgovačkih interesa.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK