OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Svjetski dan turizma

Velika Pisanica

Poruka Ministra turizma povodom 27. rujna, Svjetskog dana turizma. Zadovoljstvo mi je, povodom Svjetskog dana turizma, zahvaliti svim turističkim djelatnicima na kvalitetnoj realizaciji glavnog dijela turističke godine. Rezultati prvog dijela godine, te same špice sezone govore da se radi o, po svim pokazateljima, vrlo uspješnoj godini, čiju je realizaciju svakako omogućila dobra priprema te ustrajan rad svih zaposlenih u turizmu.
Možemo biti ponosni što je u prvih osam mjeseci ove godine ostvaren porast dolazaka od 3 te noćenja od 5 posto, što bilježimo porast broja novozaposlenih od 18 te rast prihoda od 8,5 posto. To je doprinos sviju nas. No, uvijek možemo bolje. Ove je godine po prvi put usvojena Strategija razvoja turizma RH do 2020. godine u Hrvatskom saboru, koja je jasno zadala ciljeve i viziju. Želimo razvoj turizma, ali ne pod svaku cijenu. Želimo održivi razvoj, poštujući glavni resurs kojeg imamo, a to je prostor. Ove godine Svjetski dan turizma obilježavamo s temom „Turizam i vode: štitimo zajedničku budućnost“:
Ova tema šalje jasnu poruku o odgovornosti koju imamo kada govorimo o vodi te zaštiti okoliša i drugih prirodnih resursa kojima raspolažemo. Veseli činjenica kako je Hrvatska nadaleko prepoznata kao zemlja bogata vodom te s visokim stupnjem očuvanosti i ljepote prirode, jedne od glavnih komparativnih prednosti naše zemlje kao turističke destinacije. Kako bi zadržali tu prednost, svi imamo obvezu ispravno djelovati u cilju zaštite, očuvanja i pravilnog gospodarenja našim prirodnim resursima. U tu je svrhu Ministarstvo turizma poseban naglasak, u Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine, stavilo na ekoturizam.
Zbog velikog broja nacionalnih parkova, parkova prirode i drugih zaštićenih područja, koja su između ostalog bogata vodom, Hrvatska može zadovoljiti potrebe i očekivanja gostiju u rasponu od manje zahtjevnih ljubitelja prirode do vrlo usmjerenih ekoturističkih „eksperata“, pridonoseći tako stvaranju dodatnog imidža Hrvatske među novim segmentima posjetitelja.
Eko turizam u Strategiji detektiran je kao jedan od 10 glavnih turističkih proizvoda koje ćemo u budućnosti razvijati, koji će biti generator novih dolazaka turista, a time i povećanja potrošnje te broja zaposlenih unutar turističkog sektora.
Osim razvoja posebnih oblika turizma, želimo poticati i daljnji razvoj okolišno odgovorne ili „zelene“ rekreacijske infrastrukture, jer samo uz održiv i odgovoran pristup razvoju možemo biti dugoročno konkurentni te ostvariti glavni cilj Strategije, a to je ući do 2020. godine među 20 najkonkurentnijih zemalja svijeta.
Ministar turizma
Darko Lorencin
Izvor: http://www.mint.hr/default.aspx?id=10419

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK