OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 31.05.2023.
Vijesti

Svečano potpisana darovnica u PSGO projektu

darovnica

Projekt općine Velika Pisanica pod nazivom « Stvaranje uvjeta za osnivanje vrtića proširenjem i opremanjem kapaciteta dječje igraonice» ocijenjen je najvišim ocjenama od strane komisije Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka i Svjetske banke , te je stekao pravo na bespovratna sredstva potrebna za realizaciju navedenog projekta.  Projekt je napisan u suradnji općine Velika Pisanica,  Udruga žena Velika Pisanica i lokalne razvoje agencije Poslovni park Bjelovar d.o.o.
Svečano potpisivanje darovnice u projektu PSG ( program socijalno gospodarskog oporavka)  održano je 18. srpnja.  u Brezovici kraj Siska.  Potpisivanju su prisustvovali državni tajnik g. Livaković, direktor projekta PSGO g. Pervan, predstavnici regionalnog ureda PSGO Sisak, ostali   predstavnici dobitnika donacija kao i mediji.  Darovnicu je u ime Općine Velika Pisanica potpisao načelnik g. Fredi Pali.  Istaknuta je važnost programa socijalno gospodarskog oporavka i njegov pozitivan utjecaj na razvoj područja od posebne državne skrbi. Isto tako, ovim je dan daljnji poticaj jedinicama lokalne samouprave da još ustrajnije rade na projektima koji doprinose razvoju zajednice, a koje će se i slijedećih godina financirati putem sredstava Svjetske banke i projekta PSGO

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

PROMO VIDEO
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK