OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Svečano otvoreno uređeno potkrovlje zgrade DVD-a Velika Pisanica

Velika Pisanica

29. veljače 2024. svečano je otvoreno uređeno potkrovlje DVD-a Velika Pisanica. Svečanosti su nazočili brojni uzvanici: županijski vatrogasni zapovjednik Bjelovarsko-bilogorske županije Josip Heged,  počasni županijski vatrogasni zapovjednik Bjelovarsko-bilogorske županije Željko Mesec, predsjednik Koordinacije „Bilogora“ Vinković Mario, predstavnici susjednih DVD-ova Veliki Grđevac, Nova Rača, Šandrovac, ravnateljica OŠ Velika Pisanica Ivana Haić i brojni drugi. U ime domaćina okupljenima se obratio predsjednik VZO-a Velika Pisanica Željko Filipović koji je zahvalio Općini Velika Pisanica na ovom vrijednom projektu kako za VZO Velika Pisanica tako i za DVD Velika Pisanica te ostale pripadajuće DVD-ove sa područja Općine, ali i za sve ostale koji će koristiti navedeni prostor. Čestitkama se pridružio i županijski vatrogasni zapovjednik Bjelovarsko-bilogorske županije Josip Heged koji je izrazio zadovoljstvo uređenim prostorom i radom VZO-a i DVD-a Velika Pisanica. Općinski načelnik Općine Velika Pisanica čestitao je rukovodstvu i članovima VZO-a Velika Pisanica, DVD-a Velika Pisanica, Babinac i Ribnjačka na predanom radu i poželio im i dalje puno uspjeha u radu te izjavio da će Općina i dalje podupirati njihov rad.
Općina Velika Pisanica prošle godine prijavila je projekt uređenja potkrovlja zgrade DVD-a Velika Pisanica na raspisani poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kako bi se uredio navedeni prostor te omogućio nesmetan rad, razvoj i dugoročno održiv rad DVD-a Velika Pisanica i VZO-a Velika Pisanica u tehnički ispravnim uvjetima te podigla kvaliteta života lokalnog stanovništva na način da će dio uređenog prostora biti dostupan široj zajednici za održavanje edukacija i slično. Da je prostor zaista reprezentativan potvrdili su i uzvanici koji su nazočili svečanom otvorenju. Općina Velika Pisanica konstantno ulaže u razvoj VZO-a i DVD-a Velika Pisanica. Primjerice, 2020. godine uređena je zgrada DVD-a Velika Pisanica (osim potkrovlja zgrade) na način da je izvedena kompletna energetska obnova predmetne zgrade u vidu izmjene krovišta, zamjene i postavljanja energetski efikasne vanjske stolarije i vanjske ovojnice zgrade.

Velika Pisanica
Velika Pisanica
Velika Pisanica
Velika Pisanica
Velika Pisanica
Velika Pisanica

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK