OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 02.05.2024.
Vijesti

Proslava Dana općine Velika Pisanica

U petak, 11.06.2010. godine započelo je obilježavanje dana općine Velika Pisanica. Dan općine obilježava se u sklopu blagdana Presvetog srca Isusova koji je zaštitnik župe Velika Pisanica. Svečanost je započela svetom misom koju je predvodio biskup Bjelovarsko križevački Vjekoslav Huzjak, te polaganjem vijenaca poginulim hrvatskim braniteljima, a nastavila se svečanom sjednicom općinskog vijeća. Uz mnoge načelnike susjednih općina sjednici je prisustvovao i župan Bjelovarsko – bilogorske županije. G. Miroslav Čačija sa suradnicima. U svom obraćanju prisutnima, načelnik općine Velika Pisanica G. Fredi Pali naglasio je nekoliko kapitalnih projekata koji su trenutno aktualni na području naše općine, izgradnja školsko sportske dvorane, infrastrukture u poslovnoj zoni, modernizacija škole, izgradnja vodovodne mreže i sl. Također, istaknuo je zadovoljstvo pokretanjem niz projekata na području turizma,  Pisanička eko etno staza,  nacionalni i međunarodni konjički turniri kao i ostale manifestacije. Rezimirajući proteklih godinu dana načelnik je istaknuo i neke važne obljetnice kao što su 100 godina župe u Velikoj Pisanice, 80 godina nogometnog kluba Bilo i 15 godina kulturno umjetničkog društva Sloga. Na kraju naglasio je zadovoljstvo stanjem natalitetne politike koja rezultira sve veći broj novorođene djece, te izrazio nadu za skorašnjim prerastanjem dječje igraonice u dječji vrtić.  Na kraju sjednice predstavnicima nogometnog kluba Bilo uručeni su ključevi novouređenih klupskih prostorija, a članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva novo vozilo čiju je kupnju omogućila općina Velika Pisanica.
dan opcine
Dani općine nastavljeni su u nedjelju sportsko zabavnim sadržajima na općinskom nogometnom i rukometnom igralištu.
Kao i svake godine sportski dio manifestacije uključivao je tradicionalni turnir u karateu, vatrogasnu vježba i nogometna utakmica. Nogometnu utakmicu u zadnjem kolu prvenstva I županijske nogometne lige odigrali su domaćin nogometnu klub BILO i nogometni klub Daruvar, utakmica je završila rezultatom 2:2.
Manifestaciju su uveličale mnoge lokalne udruge, kao i pojedinci koji su besplatnom ponudom Bilogorske kuhinje razveselili sve prisutne.

dan opcine

www.dvdvelikapisanica.com

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK