OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 02.05.2024.
Vijesti

Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine Velika Pisanica

velika pisanica

Proteklog vikenda od 15. do 17. lipnja obilježeni su 19. Dani općine Velika Pisanica i Župe Presvetog srca Isusova. Obiljažavanje je započelo u petak 15. lipnja u 11.00 sati svetom misom u župnoj crkvi u Velikoj Pisanica. Nakon toga domaćini, brojni gosti i uzvanici položili su vijence na Spomen obilježje poginulim braniteljima u središnjem parku u Velikoj Pisanici. Istoga dana u 12.00 sati održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je općinski načelnik Fredi Pali istaknuo da općina realizacijom niza projekata nastoji povećati kvalitetu života Velike Pisanice. Završena je prva faza izgradnje školsko dvorane koju je u potpunosti financirala Bjelovarsko bilogorska županija. U budućem razdoblju nadamo se što skorijem završetku unutrašnjeg uređenja zahvaljujući kojem će škola, udruge i stanovništvo dobit kvalitetan prostor za bavljenje športskim, kulturnim i drugim aktivnostima rekao je u uvodnom dijelu načelnik Pali. Također načelnik Pali spomenuo je i završetak izgradnje infrastrukture u Poslovnoj zoni u Velikoj Pisanici, u kojoj smo tijekom prošle godine izvršili izgradnju energetski efikasne javne rasvjete. U suradnji sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost realizirali smo i projekt EE lokalna samouprava putem kojeg smo izveli kompletno vanjsko uređenje općinske zgrade po pravilima energetske učinkovitosti. Na taj način ostvarili smo znatne uštede na potrošnji energenata i smanjenja ispuštanja stakleničkih plinova u okoliš. Neizostavni dio razvoja našeg ruralnog područja je poljoprivreda,  pa tako i ove godine sufinanciramo osiguranje usjeva poljoprivrednim proizvođačima, te dodjeljujemo subvencije već nadaleko poznatim ekološkim proizvođačima koji svojim poljoprivrednim proizvodima i prerađevinama promoviraju Veliku Pisanicu diljem Hrvatske naglasio je načelnik.
Nadalje,  sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje uključili smo se u projekt zapošljavanja putem javnih radova kroz koji je zaposelno 24 radnika, također uključili smo 4 mladih u projekt stručnog usavršavanja kroz stejcanje radnog isustva bez zasnivanja radnog odnosa. Kao i prijašnjih godina nastavili smo sa financiranjem dječje igraonice „Pisanički mališani“, financiramo školsku prehranu učenika slabijeg imovnog statusa, rad male škole, asistente u nastavi za učenike sa posebnim potrebama te Božićne darove za svu djecu Općine od rođenja do 4 razreda Osnovne škole.
U suradnji sa Osnovnom školom Velika Pisanica, Fondom za zaštitu okoliša i Bjelovarsko bilogorskom županijom priveli smo kraju i projekt Energetski Efikasna Osnovna škola.
Također,  u partnerstvu sa školom realizirali smo čitav niz projektata važnih za podizanje ekološke svijesti stanovništva, postavili smo zeleni otok za separaciju različitih vrsta otpada, prvi takav na području naše općine, te smo proveli i projekt zamjene plastičnih vrećica platnenima putem kojeg smo prikupili tisuće plastičnih vrećica i učinili naš  okoliš ljepšim, a život ugodnijim. Trenutno u suradnji sa osnovnom školom provodimo projekt opremanja škole novom opremom koji je u potpunosti financiran od strane Japanske vlade.
Iako su mnoge općine i gradovi odustali od stipendiranja učenika i studenata, u Općini Velika Pisanica i ove smo godine nastavili sa tim projektom,  te trenutno općinske stipendije primaju 2 redovna studenta i 8 učenika srednjih škola. Također sufinanciramo i prijevoz za sve učenike srednjih škola sa područja naše općine. 
Turističkom ali i ukupnom razvoju naše općine svakako pridonose i udruge koje aktivno svaka u svom krugu djelovanja organiziraju različite manifestacije koje privlače sve više posjetitelja. Također,  održane su i ostale tradicionalne manifestacije poput folklornog susreta Sveta Kata Snijeg na vrata, Smotra dječjeg folklora, Dani Ede Murtića, Nogometni turniri, Susreti vatrogasaca, Dokuart na selu,Državno prvenstvo u daljinskom jahanju,  predstave, koncerti i sl.
Zahvaljujući partnerskom odnosu i zajedničkoj suradnji između lokalne samouprave, udruga, institucija, poslovnih subjekata i pojedinaca u proteklih godinu dana u teškim smo uvjetima uspjeli realizirati zacrtane ciljeve te na taj način omogućili bolji i ugodniji život stanovništvu općine Velika Pisanica – zaključio je na kraju načelnik općine Velika Pisanica Fredi Pali.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK