OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 20.06.2024.
Vijesti

Sudjelovanje Općine Velika Pisanica na 15 jesenskom međunarodnom sajmu

Općina Velika Pisanica po prvi puta sudjeluje na 15 jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu u Gudovcu. Sajam će se održati na sajamskom prostoru u Gudovcu od 7 do 9 . rujna 2007. godine. Općina Velika Pisanica sudjeluje na sajmu pod okriljem Mikroregije sjeverna Bilogora odnosno sa općinama Šandrovac, Severin, Veliko Trojstvo i Kapela sa kojima je i u završnoj fazi izrade PUR-a
( Programa ukupnog razvoja ).  Na sajmu će biti predstavljen projekt Mikroregije sjeverna Bilogora kao model udruživanja kojim navedenih pet općina želi unaprijediti razvoj malog poduzetništva, poljoprivrede, poboljšati međusobnu prometnu povezanost, razvoj ruralnog turizma, povezati poduzetnike i institucije, unaprijediti informiranje stanovništva, poboljšati kulturu i kvalitetu života stanovništva Mikroregije, aktivnije raditi na razvoju ekološke svijesti i zaštiti prirode, kao i na potrebi življenja u skladu sa prirodom i održivim razvojem.  Sajam traje tri dana i tematski je povezan kroz tri cjeline prvi dan se predstavljaju gospodarske mogućnosti Mikroregije ( poduzetničke zone, poduzetnički inkubator, obrtnici, trgovačka društva i poljoprivredne zadruge). Drugi dan namijenjen je obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, ekološkim proizvođačima, vinogradarima i obiteljima koje se bave seoskim i kontinentalnim turizmom, konjički sport, sportsko - rekreacijski turizam i sl. Treći dan će se predstaviti kulturna baština, nastupiti će kulturno - umjetničke udruge, predstaviti će se projekti za očuvanje tradicije, kulture i seoskog prostora. Treba naglasiti da je projekt izrade “Programa ukupnog razvoja Mikroregije sjeverna Bilogora” apliciran na natječaj za bespovratna sredstva Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, a projekt nastupa Mikroregije na sajmu u Gudovcu na natječaj za bespovratna sredstva Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.  Smatramo da će općina Velika Pisanica nastupom na sajmu osim međusobnih kontakata i uspostave poslovne suradnje dobiti i nevidljive koristi poput promocije, imidža, kao i upoznavanja šire javnosti sa projektima općine Velika Pisanice ali i ostalih općina članica Mikroregije sjeverna Bilogora.
Sajamski prostor Mikroregije sjeverna Bilogora između ostalih posjetili su g. Damir Bajs Župan Bjelovarsko - bilogorske županije, g. Petar Čobanković Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva i g. Stjepan Mesić Predsjednik Republike Hrvatske.

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

 

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK