OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 16.05.2024.
Vijesti

Stazama ljekovitog bilja naše Bilogore II

Velika Pisanica

U organizaciji Općine Velika Pisanica, uz partnerstvo OPG-a Terezija Nakani, OPG-a Jasna Ileković i izletišta „Na Malenom brijegu“ te uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije u subotu, 10. lipnja 2023., održana je manifestacija „Stazama ljekovitog bilja naše Bilogore II“.
Uzvanike je srdačno pozdravio načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali i poželio im dobrodošlicu. Program je započeo u Velikoj Pisanici obilaskom imanja u sklopu kojeg je poznati travar Antun Francetić upoznao posjetitelje s ljekovitim biljkama koje možemo pronaći u prirodi. O ljekovitom bilju predavanje je održao i profesor Željko Sobotka. U sklopu programa obilježeno je i 20 godina prvog ekološkog certifikata u Velikoj Pisanici.
Manifestacija se nastavila na imanju Jasne Ileković u Bedeničkoj gdje su posjetitelji obišli i izletište naziva „Legenda o hrvatskom hrastu“. Nakon obilaska imanja posjetitelji su se zaputili u Ribnjačku na izletište „Na Malenom brijegu“ gdje su imali priliku poslušati zanimljivo predavanje pročelnice Odjela za turizam Veleučilišta „Bernays“ i članice Znanstvenog vijeća za turizam i prostor pri HAZU doc. dr. Romane Lekić „Kroz kontakt s drvećem i biljkama vraćamo bajku u svoj život“.
Manifestaciju je posjetilo stotinjak posjetitelja, među njima bila je i Zlata Nanić, pionirka biološko-organskog uzgoja u Hrvatskoj, članovi udruge „Duga“ iz Čakovca, članovi udruge „Ljekovita biljka“ iz Zagreba, članovi udruge „Eko Čazma“, predstavnica tvrtke Biovega, brojni ekološki proizvođači, članovi HPD Bilogora Bjelovar, članovi udruga umirovljenika te brojni drugi. Posjetitelje je na izletištu „Na malenom brijegu“ zabavljala muška pjevačka skupina KUD-a „Sloga“ Velika Pisanica.
Općina Velika Pisanica od samog početka podržava ekološke proizvođače, između ostalog i financiranjem stručne kontrole. Namjera nam je da ova manifestacija preraste u tradicionalnu manifestaciju.

Velika Pisanica
Velika Pisanica
Velika Pisanica
Velika Pisanica
Velika Pisanica
Velika Pisanica
Velika Pisanica
Velika Pisanica
Velika Pisanica
Velika Pisanica
Velika Pisanica
Velika Pisanica

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK