OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 21.01.2022.
Vijesti

Najava prvog endurance kampa u Hrvatskoj

Prvi endurance kamp u Hrvatskoj

RASPORED BORAVKA U KAMPU!

U sportsko rekreacijskom centru Kukavica, Velika Pisanica, od 15.07. do 22.07. održati će se prvi edukativni kamp u daljinskom (endurance) jahanju. Kamp organiziraju Odbor za enurance Hrvatskog konjičkog saveza, Konjička udruga Konji gizdavi Velika Pisanica, Udruga Bilogora Papuk 1991 i Županija Bjelovarsko-bilogorska.

Kamp je namijenjen jahačima sa E licencom kao i onima koji ju žele steći. Isto tako kamp je namijenjen i klubovima koji žele organizirati utrke u sljedećoj godini. Program je podijeljen u prijepodnevni teorijski dio i poslijepodnevni praktični ( jahanje). Predavači su stručnjaci iz Hrvatske i Švicarske za daljinsko (endurance) i militari (eventing) jahanje a teme predavanja su:

- povijest enduranca
- konji za endurance
- oprema za endurance
- pulsmetar i njegova upotreba
- kopito i potkivanje konja za endurance
- ranidba konja za endurance
- metode praćenja napredovanja kondicije konja
- načini hlađenja konja tijekom treninga i natjecanja
- praćenje metaboličkog stanja konja tijekom natjecanja
- prijevoz konja za endurance
- kako izbjeći greške tijekom natjecanja
- elektroliti, aditivi i suplementi
- organizacija utakmica u daljinskom jahanju
- trening konja
- taktika tijekom utakmice

Za sve je polaznike osiguran smještaj unutar kampa, kao i tri obroka dnevno. Za konje su osigurani drveni boksovi i sijeno. Preporuča se ponijeti opremu za jahanje, svakodnevnu sportsku odjeću i obuću. Za konja se preporuča sedlo, uzde, ular (2 komada), povodac (2 komada), kante za pojenje konja, čepse, kacigu i deku za konja.
Cijena sedmodnevnog kampa je 800,00 kn za studente i učenike i 1100,00kn za ostale. U cijenu su uključeni smještaj i obroci za polaznike, smještaj i prehrana za konje, predavači i predavanja (svaki dan), kao i voditelj terenskog jahanja. Obrazac za prijavu može se zatražiti putem e-maila, svi sudionici moraju biti članovi nekog od klubova Hrvatskog konjičkog saveza.

Dodatne informacije:
Irma Vrbnjak
Mob: 098/ 81 46 27 – iza 16:00 h
e-mail: .

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

PROMO VIDEO
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK