OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 12.08.2020.
Vijesti

Projekt: Razvoj meteorološke postaje OŠ Velika Pisanica

zagrebački holding

Projekt razvoja Meteorološke postaje Velika Pisanica prošao je natječaj za donacije Zagrebačkog holdinga, te ostvario bespovratna sredstva za realizaciju projekta.
Realizirani projekt sastoji se od nekoliko aspekata: obrazovnog, funkcionalnog i odgojnog. Nositelji projekta su učenici i nastavnici razredne i predmetne nastave ( priroda, kemija, biologija i geografija ). Nabavljena je i instalirana meteorološka postaja sa svom potrebnom opremom za precizno praćenje meteoroloških u stanja školskom dvorištu. Partner u projektu je općina Velika Pisanica.
Temeljem realiziranog projekta škola će se uključiti u sustav GLOBE. Globe je znanstveno-obrazovni program u čijem je središtu zanimanja okoliš i njegova zaštita, a provodi se u osnovnim i srednjim školama.
GLOBE predviđa tri područja učeničkih mjerenja i opažanja: atmosfersko-klimatološka, biološka i geološka i fizikalno-kemijsku analizu vode. Ovo je već četvrti realizirani projekt Osnovne škole Velika Pisanica u 2009. godini koji je realiziran uspješnim apliciranjem projekata na domaće i međunarodne natječaje.

meteo

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika PisanicaVelika Pisanica - Obavijesti koronavirus

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza