OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 02.05.2024.
Vijesti

Projekt Informativnog centra Pisaničke eko-etno staze

Velika Pisanica

Općina Velika Pisanica temeljem iskazane namjere našeg mještanina Vladimira Vlajinića za pokretanjem inicijative uređenja i opremanja Informativnog centra Pisaničke eko-etno staze „Stara željeznička stanica“ organizirala je u novouređenoj zgradi Centar udruga u Velikoj Pisanici radni sastanak sa predstavnicima civilnog društva, vjerskih zajednica, nacionalnih manjina, kreativnim pojedincima i ostalima.
Tema radnog sastanka bila je ideja uređenja i opremanja Informativnog centra Pisaničke eko-etno staze u zgradi Stare željezničke stanice. U uvodnoj riječi Općinski načelnik Fredi Pali je ukratko informirao prisutne o samoj ideji kao nastavku i nadogradnji poznatog turističkog projekta Pisaničke eko-etno staze.  Naime, potkrovlje Stare željezničke stanice od oko 100 četvornih metara idealno je za prezentaciju svih sadržaja i destinacija Pisaničke eko-etno staze koja prolazi i povezuje cijelu Općinu Velika Pisanica. Pomoću interpretacijskih panoa, izložbenih mjesta i raznih starina moguće je prikazati povijesnu, kulturnu i prirodnu baštinu Općine, bogatstvo nacionalnih manjina i vjerskih objekata, rad udruga, detalje Domovinskog rata i akcije ‘Otkos 10’ te privredu koja se mahom temelji na malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.  Omogućit će se prodaja raznih poljoprivrednih proizvoda, rukotvorina, suvenira.  Poznati Pisaničani kroz povijest kao što su Edo Murtić, Branko Kreštan i ostali pridonijet će atraktivnosti Info centra.
Na radnom sastanku izabran je voditelj Informativnog centra Vladimir Vlajinić, imenovan Organizacijski odbor te dogovoren plan aktivnosti. Info centar će biti spreman za prve posjetitelje u travnju, a službeno otvorenje priprema se u sklopu višednevne manifestacije Dani Ede Murtića u svibnju.
Uz veliko zalaganje mještana i stručna usmjeravanja turističke zajednice i ostalih nadležnih institucija, Informativni centar imat će sve preduvjete da postane nezaobilazno mjesto Općine Velika Pisanica, Bjelovarsko bilogorske županije i šire.

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK