OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 02.07.2024.
Vijesti

Predstavljen Program ukupnog razvoja Mikroregije

Mikroregija sjeverna Bilogora

U utorak, 13. studenog 2007. godine, u vijećnici općine Veliko Trojstva predstavljen je nacrt dokumentna « Programa ukupnog razvoja Mikroregije sjeverna Bilogora». Na predstavljanju je sudjelovalo 60 sudionika, predstavnici Općina, Bjelovarsko – bilogorske županije i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva.
Uviđajući nužnost partnerskog pristupa u rješavanju zajedničkih razvojnih potreba, pet općina sjeverne Bilogore (Velika Pisanica, Kapela, Severin, Šandrovac, i Veliko Trojstvo) tijekom 2007. godine počele su intenzivno surađivati na zajedničkim projektima.
Iniciran je i započet proces izrade Plana razvoja regionalne turističke destinacije Bilogora,  zajednički je pripremljen i uspješno apliciran projekt „Konjičke staze Bilogore“.
Zajedno smo se predstavili na 15. međunarodnom jesenskom bjelovarskom sajmu u Gudovcu, a isti je projekt i uspješno kandidiran na bespovratna sredstva Ministarstva gospodarstva rada i poduzetništva.

Naše sličnosti nam pomažu da se razumijemo, a naše razlike nadopunjuju temeljne ideje i čine dodanu vrijednost projektima kojima želimo unaprijediti svoje općine. Želimo se razvijati, a želimo i međusobno surađivati u rješavanju zajedničkih razvojnih potreba.

Općine,  kao male lokalne zajednice su nedovoljno prepoznatljive u regionalizaciji Republike Hrvatske i teže će realizirati ciljeve (koji su slični obzirom na preduvjete) samostalno. Partnerski odnos utemeljen na zajednici, zajedničkim interesima okrupnjava resurse (institucionalne, poslovne, fizičke i financijske).

Shvatili smo da je u snažnim procesima regionalizacije i globalizacije naš put suradnja i partnerstvo, a ne međusobna konkurencija.

Rezultat partnerstva temeljenog na zajedničkim potrebama,  interesima i ciljevima je i potpisivanje Sporazuma o suradnji pet općina pod zajedničkim imenom „Mikroregija sjeverne Bilogore“ 10. travnja 2007. godine. Potpisnici dokumenta (38 članova radne skupine iz pet općina, angažiralo je svoje slobodno vrijeme tijekom osam mjeseci rada na projektu izrade Programa ukupnog razvoja.
Izradili smo temeljnu analizu stanja, SWOT analizu, a svoj put razvoja izrazili vizijom:  „Mikroregija sjeverne Bilogore” : Područje snažnog lokalnog partnerstva, razvijenog poduzetništva, moderne poljoprivrede, obrazovanja, rada i odmora u zdravom okruženju.“
Razvoj poduzetništva, unapređenje poljoprivrede, očuvanje i zaštita okoliša i unapređenje socio-kulturnih uvjeta života strateški su ciljevi uz koje smo definirali 12 prioriteta i razradili ukupno 44 plana aktivnosti za projekte čija će realizacija voditi razvoju kakav želimo.

Svjesni smo da je ključna odgovornost provedbe PUR-a na deset ljudi, pet načelnika i pet pročelnika naših općina. Međutim, sami ne možemo puno. Stoga je idući korak da svojim primjerom partnerstva potaknemo suradnju relevantnih institucija, tvrtki i pojedinaca koji promišljaju proaktivno i dugoročno, a spremni su svoja znanja, vještine i iskustva uložiti u razvoj zajednice u kojoj žive.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK