OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Ministar turizma i predstavnici Fonda za zaštitu okoliša u Velikoj Pisanici

fond

Ministar turizma RH Damir Bajs, predsjednica Odbora za zaštitu okoliša Hrvatskog sabora Marijana Petir i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo sa suradnicima u pratnji župana Miroslava Čačije i njegovih suradnika, posjetili su Osnovnu školu Velika Pisanica. Domaćini uglednih gostiju su bili načelnik općine Velika Pisanca Fredi Pali i ravnateljica Osnovne škole prof. Ivana Grgorić sa suradnicima.
Osnovna škoal Velika Pisanica provodi projekt „EE škola“ kojega sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.  U suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom Programa Ujedinjenih naroda za razvoj UNDP izrađen je strateški dokument takozvani energetski audit odnosno Studiju izvodljivosti za projekt energetske učinkovitosti Osnovne škole Velika Pisanica. Studija je, detaljnom analizom podataka na bazi tri godine, pokazala velike gubitke energije,  ali i mogućnosti ušteda u energetskom i financijskom pogleda ukoliko se realizira neka od previđenih investicija. Preko natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost - potprojekt održive gradnje, dobivena je financijska potpora za realizaciju projekta. Uz Fond, potporu je dala i Bjelovarsko – bilogorska županija i Općina Velika Pisanica.
Tako je u 2009. godini zamijenjena kompletna vanjska stolarije škole, a trenutno je u pripremi javni natječaj za zamjenu ovojnice zgrade, čime će biti završena prva faza projekta “EE škole”.
Zamjenom prozora i vrata godišnja potrošnja energije donijet će uštedu od 26 700 kuna, a zamjena vanjske ovojnice zgrade 13 970 kuna. Ukupno, riječ je o godišnjoj uštedi većoj od 40 tisuća kuna.
U sljedećoj fazi projekta “EE škola” planira se moderniziranje kotlovnice, rasvjete u školi i uvođenje regulaciju temperature prostora. Budući da je u izgradnji i školsko sportska dvorana, namjera je realizirati i pilot projekt proizvodnje toplinske energije ugradnjom solarnih kolektora. Škola je uz ovaj, provodi i manje Zelene projekte popu eko-etno vrta, pisaničke eko-etno staze, meteorološke postaje,  edukacije na temu štednje energije i zaštite okoliša kao i međunardni projekt zaštite pitke vode sa Aarmal fondom iz Slovenije.

fond

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK