OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Poziv za nastup na Rekreativno turističkoj ligi u daljinskom jahanju

daljinsko jahanje

U organizaciji KU „Konji gizdavi“ i SRC „Kukavica“ predstavljamo Vam Rekreativno Turističku Ligu. SRC „Kukavica“ smještena u okruženju livada i hrastove šume, na blagim obroncima Bilogore s 30 bokseva za konje, spavaonoma za 60 osoba, restoranom i kuhinjom te pratećim objektima i sportsko-rekreativnim sadržajima idealno je mjesto za konjički centar. U cilju promicanja konjičkog turizma, rekreacije i sporta, te proizvoda i usluga, kulture i tradicije Bilogorskog kraja pozivamo Vas da sudjelujete u RTLigi. U sklopu I. kola RTLige biti će promocija Pisaničke eko-etno staze. Više možete saznati na internet stranicama organizatora i na navedenim brojevima telefona.
RTLiga je zamišnjena kao oblik sportsko-rekreativnog jahanja na osnovama pravilnika o daljinskom jahanju (endurance) Hrvatskog konjičkog saveza i Međunarodne konjičke organizacije (FEI). Cilj je uključiti rekreativne, mlade, jahače i konje. RTLiga je višednevno događanje, druženje jahača i ljubitelja konja u prirodi uz razne rekreativno, sportsko, edukativno zabavne sadržaje. Cilj je promicati upotrebu konja u turizamu na ruralnom području, razvijati mrežu konjičkih staza s pripadajućim odmorištima i sadržajima.  Cilj je podizati ekološku svijest te kvalitetu života.
Svrha natjecanja RTlige je poticanje sudionika na bavljenje daljinskim jahanjem (endurance) kao sportskom disciplinom HKS-a. Kroz RTLigu sudionici sa manje stresa se educiraju o pravilima daljinskog jahanja, sportskom ponašanju i poštedi konja. Isto tako prateče osoblje uči o organizaciji utakmica u daljinskom jahanju. Dolaskom jahača i ljubitelja konja na mjesta održavanja RLlige ujedno se oživljava i promovira određena konjička destinacija, te ističe mogućnost korištenja njenih sadržaja individualno i izvan programa RTLige.

RTLiga_-poziv.doc
RTLiga-pravilnik.doc

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK