OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 05.07.2024.
Vijesti

Poziv na dječju predstavu u sklopu projekta “Mladi su budućnost sela”

Velika Pisanica

U sklopu projekt “Mladi su budućnost sela” kojeg provodi Udruga žena velike Pisanice uz potporu Zaklade Hrvatska za djecu i Općine Velika Pisanica. prikazati će se nagrađivana predstava za djecu “Iglica” u izvedbi zagrebačkog kazališta Mala Scena 21. prosinca 2015.(ponedjeljak) u OŠ Velika Pisanica. Predstava će započeti u 13.00 sati u holu matične škole. Tekst autorice Lane Šarić u režiji Ivice Šimića je namijenjen djeci od 4 do 10 godina. Predstava je nastala u suradnji s Triko Cirkus Teatrom iz Zagreba. Igraju: Nikolina Majdak, Iva Peter Dragan i Nikola Mijatović . Iglica nije obična djevojčica, drugačija je od ostalih. Od rođenja je krasi posebnost – iglice zabodene po cijelom tijelu. Neodvojive od nje, brane je od svih onih koji bi joj htjeli učiniti nažao,ali je i priječe da bude kao i sve druge djevojčice. Iako se trudi i želi biti kao i svi ostali, ne može naći svoje mjesto u društvu jer nitko ne želi imati posla s tako neobičnom djevojčicom koja - bode. U našoj predstavi, priča o Iglici smještena je u svijet cirkusa kao slike svijeta u kojemu živimo. Dva klauna u početku odbijaju bilo kakvu mogućnost da prihvate Iglicu kao prijatelja ili suučesnika u igri no nakon niza pokušaja, uviđaju da je upravo Igličina posebnost njezina prednost i da zbog svojih iglica može ostvariti veliki uspjeh. Na kraju, dva klauna prihvaćaju Iglicu i zajedno s njom ostvaruju uspješnu cirkusku predstavu.U svijetu u kojem živimo često susrećemo “neobične” ljude koji su na ovaj ili onaj način posebni,drugačiji od nas. U susretu s njima često ne znamo kako se postaviti prema njima i kako ih prihvatiti. Najčešće očekujemo da se takvi ljudi konformiraju i prihvate naše standarde ponašanje,bez da se zapitamo jesu li naši obrasci korektni ili ne i mogu li se ti i takvi ljudi/djeca uklopiti u “naš” svijet.“Iglica” šalje nedvosmislenu poruku da ljude koji su drugačiji od nas moramo prihvatiti onakve kakvi jesu i da i mi, većina, moramo učiniti onaj neophodan korak i prihvatiti takve ljude koji će onda, svojom posebnošću, obogatiti i naš vlastiti život.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK