OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 02.07.2024.
Vijesti

Pohvale Odbora za naobrazbu BBŽ suradnji Općine i Osnovne škole

osnovna skola

Na prošlotjednoj sjednici   Odbora za naobrazbu, kulturu i šport Županijske skupštine BBŽ, raspravljalo se o ulaganjima u školstvo naše županije. Pročelnica Andrea Prugovečki Klepac naglasila je da je županija u proteklih sedam godina u osnovno i srednje školstvo uložila oko 259 milijuna kuna . Također naglasila je da je Županija dobila obećanje u Ministarstvu regionalnog razvoja da će s obzirom na visoki stupanj pripremljenosti projektne dokumentacije u županijsko školstvo stići još 50-tak milijuna kuna. Riječ je o dogradnji Osnovne škole Čazma i Veliko Trojstvo, gradnji druge faze školsko-sportskih dvorana u Velikoj Pisanici i Hercegovcu, te početku gradnje dvorana u Dežanovcu i Kapeli. Pročelnica je pohvalila plodonosnu suradnju Općine Velika Pisanica i Osnovne škole, a ujedno pozvala da njihov primjer slijede i druge sredine. Naime, aplicirajući mnoge projekte Općina i škola zajedno uspjeli su povući značajna sredstva iz različitih domaćih i inozemnih fondova.  Dobivenim sredstvima ugrađena je energetski efikasna stolarija, trenutno je u izradi termo ovojnica zgrade, također iz različitih su fondova realizirani projekti izgradnje meteorološke postaje, uređenje školskog vrta, ekološko edukativne staze, projekt asistenta u nastavi i sl. Detalje o projektima iznio je član odbora načelnik općine Velika Pisanica Fredi Pali.

osnovna skola

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK