OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 15.04.2024.
Vijesti

Pisanički eko proizvođači u radnoj skupini Akcijskog plana razvoja eko poljoprivrede RH

eko zimnica

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog turizma RH i Njemačkog društva za tehnički suradnju ( GTZ ) u Bjelovaru je održana regionalna radionica za eko proizvođače. Ekološki proizvođači iz osam hrvatskih županija upoznati su s radnim nacrtom Akcijskog plana razvoja ekološke poljoprivrede u republici Hrvatsko u razdoblju od 2010. do 2015. godine.
Od 8 ekoloških proizvođača iz naše županije koji su sudjelovali na radionici, njih čak četvero je iz Velike Pisanice, i to Terezija Nakani, Kata Milović, Jadranaka Kosanović i Ivica Budrovčan, sve redom prvaci ekološke poljoprivrede u Republici Hrvatskoj.
Pisanički eko proizvođači osim svojih proizvoda, prisutnima su predstavili i projekt Pisaničke eko etno staze, slika ispod.
eko etno staza
U razdoblju 2010 - 2015 cilj je sadašnjih jedan i pol posto površina pod eko – nasadima povećati na sedam posto od ukupnog postotka obrađenih poljoprivrednih površina u Hrvatskoj. Provedbom Akcijskog plana u tome bi se trebalo i uspjeti, o čemu su i razgovarali eko proizvođači s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede.
Bjelovarsko-bilogorska županija sa 61 registriranim eko proizvođačem među vodećima je državi.
Prema riječima načelnika Odjela ekološke i integrirane poljoprivrede resornog Ministarstva Tomislava Petrovića, u Hrvatskoj više nije problem u plasmanu eko-proizvoda već u nedovoljnim količinama.
Izrada Akcijskog plana razvoja ekološke poljoprivrede u RH obuhvaća pripremu stručnih podloga koje se odnose na pregled sadašnjeg stanja ekološke proizvodnje u nas u Europi i svijetu (površine, gospodarstva, proizvodi, tržišta ), pregled pravnog okvira i temeljnih hrvatskih strateških dokumenata bitnih za izradu Akcijskog plana, pregled Europskog akcijskog plana i prijedlog implementacije najboljih europskih praksi u Hrvatskoj.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK