OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 12.08.2020.
Vijesti

OPG Milović i Nakani u Ktalogu HGK - Vrijedne ruke

muskatna tikva

Obiteljska ekološka poljoprivredna gospodarstva Milović i Nankani iz Velike Pisanice predstavljena su u Katalogu Hrvatske gospodarske komore « Vrijedne ruke». Katalog je osmišljen i realiziran s ciljem sagledavanja i objedinjavanja bogatstva kojima Bjelovarsko – bilogorska županija raspolaže zahvaljujući vrijednim i marljivim ljudima. U katalogu je iskazana paleta raznovrsnih specifičnih kvalitetnih proizvoda ekološke proizvodnje, suvenira, rukotvorina, tradicijskih i oplemenjenih starih zanata nestalih entuzijazmom vrijednih i maštovitih ljudi.

dajkon

Eko gospodarstvo Terezije Nakani bavi se ekološkim uzgojem voća i povrća, Proizvodnjom tikvi i začinskog bilja. U sklopu gospodarstva nalazi se i mali pogon za sušenje voća i povrća.
Proizvode i prerađevine poput sokova, kompota, pekmeza i džemova.

Eko gospodarstvo Kate Milović bavi se ekološkim uzgojem voća, povrća i žitarica. Proizvodi sok i kašu od rajčice, slatku i slanu zimnicu. Na gospodarstvu se proizvode suhe i pržene sjemenke tikve golice, kao i ekološko bundevino ulje. Gospodarstvo na ekološki način uzgaja i ovce.

bundevino ulje


Oba gospodarstva su turističke destinacije na Pisaničkoj eko-etno stazi.
eko etno staza

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika PisanicaVelika Pisanica - Obavijesti koronavirus

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza