OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 04.08.2022.
Vijesti

Održano događanje “Stazom ljekovitog bilja moje Bilogore”

Velika Pisanica

11. lipnja 2022. u organizaciji Općine Velika Pisanica i OPG-a Jasna Ileković uz financijsku potporu Turističke zajednice BBŽ  na imanju OPG-a Jasne Ileković u Bedeničkoj održano je stručno, praktično i edukativno događanje naziva “Stazom ljekovitog bilja moje Bilogore” kojem je prisustvovalo 100-tinjak posjetitelja.
Tema predavanja je bila ljekovito bilje u svakodnevnoj upotrebi (u prehrani, prevenciji i liječenju, a primjenjujući pet osnovnih energetskih elemenata…vatre, vode, zemlje, zraka i vjere…duhovnosti).
Moto predavanja je bio “Hrana neka nam bude lijek, lijek neka nam bude hrana.”
Posjetitelji su imali priliku kušati sokove i likere od ljekovitog bilja, a posjetiteljima se obratio i općinski načelnik Fredi Pali.
Stručna predavačica dipl. agronom Nada Muškinja upoznala je prisutne sa 10 najljekovitijih biljaka Bilogore. Vlasnica imanja Jasna lleković objasnila je korištenje biljaka u određenim potrebama i prehrani, preradi i primjeni u sokove, likere, ljekovite uljne macerate, masti, kapi i sl. Ljekovito bilje se koristi kao samoopstojnost ekološkog uzgoja voća i povrća na imanju.
Nakon predavanja posjetitelji su obišli izletište imanja „Legenda o hrvatskom hrastu“ sa 100- tinjak sorti voća, rijetkih šumskih vrsta i ljekovitog bilja…


Velika Pisanica
Velika Pisanica
Velika Pisanica
Velika Pisanica

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

PROMO VIDEO
Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK