OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 16.05.2024.
Vijesti

Održani Dani Ede Murtića 2014.

murtic

Polaganjem vijenca ispred slikareve rodne kuće u nedjelju, 4.svibnja 2014. godine započeli su Dani Ede Murtića 2014. Navedenom događanju prisustvovali su brojni uglednici: slikareva supruga; akademska slikarica Goranka Vrus Murtić, sin Ranko Murtić, galerist, prof. Josip Blaće, Prodekan Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba,  voditelj i koordinator Dana Ede Murtića Milan Bešlić, likovni kritičar,  Zlatko Barila, zamjenik predsjednika Županijske skupštine BBŽ, prof.dr.sc. Vladimir Strugar,  predstavnik Zavoda za znanstveno istraživački i umjetnički rad u Bjelovaru, ravnatelj Gradskog muzeja u Bjelovaru Mladen Medar, ravnateljica Osnovne škole Velika Pisanica Ivana Gregorić, prof.,načelnik Općine Velika Pisanica Fredi Pali,  predsjednica Općinskog vijeća Općine Velika Pisanica Ana Nemet te Zamjenik predsjednice Općinkog vijeća Branko Ormanović.
Zadnjih godina oživjela su sjećanja na našeg uglednog hrvatskog umjetnika. Prvo ozbiljnije obilježavanje počelo je 2010.g. u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjestnosti i Bjelovarsko-bilogorskom županijom..
Projekcija dokumentarnog filma: Edo Murtić 1921.-2005. održana je u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti, čiji je student bio i naš umjetnik. Projekcija filma održana je dana 05. svibnja 2014. godine, a o samom i filmu i uspostavljanju suradnje govorili su Goran Radman-glavni ravnatelj HRT-a i Peruško Bogdanić, dekan Akademije likovnih umjetnosti.
Sjećanjem na velikog hrvatskog umjetnika, pokušat će se poticati mlade naraštaje na likovno stvaralaštvo, kako bi možda jednog dana opet imali velikog umjetnika poput našeg Ede. Želja nam je da Velika Pisanica kao Murtićevo rodno mjesto u kojoj je rođen 4. svibnja 1921., bude središnjica obilježavanja te manifestacije kako ovaj veliki umjetnik ne bi nikad bio zaboravljen.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK