OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 02.05.2024.
Vijesti

Održani 13. susreti folklora Sv. Kata snijeg za vrata

Velika Pisanica

U subotu, 22. studenog, u Velikoj Pisanici održala se velika smotra folklora povodom 13. susreta folklora ˝Sveta Kata snijeg za vrata˝, a ujedno je to bila prilika da se proslavi i 20 godina rada KUD-a ˝Sloga˝. Pored domaćeg KUD-a ˝Sloga˝ nastupila su na ovoj svečanosti i brojna društva; domaća ˝Zajednica Mađara Pisanica˝ iz Velike Pisanice, HORKUD ˝Golub˝ iz Bjelovara, KUD ˝Virovitica˝ iz istoimenog grada te KUD ˝Plesarin˝ iz Rovinja. Uz brojne mještane i ostale posjetitelje 2,5 satnom programu sačinjenom od plesova, pjesme i tamburaških skladbi nazočili su i načelnik Velike Pisanice Fredi Pali te tajnica Zajednice KUU Bjelovarsko – bilogorske županije Žana Vukoja. Upravo njih dvoje uz predsjednicu KUD-a ˝Sloga˝, Snježanu Santo, zapala je velika čast da najistak nutijim članovima KUD-a ˝Sloga˝ uruče priznanja za 20 godišnji odnosno 10 godišnji aktivni rad pri KUD-u ˝Sloga˝. Valjda istaknutu kako je Hrvatski sabor kulture dodijelio KUD-u ˝Sloga˝ i posebno priznanje za istaknuti višegodišnji rad u promicanju tradicionalne i kulturne baštine.
Izvor teksta i fotografija: http://www.nula43.hr/vijest/%CB%9Dsveta-kata-snijeg-za-vrata%CB%9D/

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK