OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Odličan nastup za NK BILO

nk bilo

U nedjelju,  18. ožujka 2012. godine u 17. kolu I ŽNL NK Bilo je zabilježio važnu gostujuću pobjedu protiv NK Tomislava iz Bereka čime je zadržano treće mjesto na tablici I. županijske nogometne lige, kao i “lov” za vodećima NK Zdenkom i NK Dinamom iz Predavca. Ekipa NK Bila je pobijedila sastav NK Tomislava rezultatom 3 : 1, pri čemu je sva tri zgoditka postigao Bojan Bakšaj koji je trenutno vodeći strijelac kluba sa 14 postignutih golova, odnosno jednim više od kapetana Maria Hajtića. Od prvog sudčevog zvižduka igrači NK Bila su preuzeli laganu inicijativu na teškom terenu u Bereku te vršili lagani pritisak na zadnju liniju domaće ekipe koja je svoju igru bazirala na dugim i dubinskim loptama prema brzonogim napadačima Kočišu i Rogiću. Iako je ekipa Bila imala veći posjed lopte i nekoliko izglednih prilika, domaćini su poveli preko Kočiša koji je iskoristio jednu dugu loptu pobjegao obrani te poentirao za vodstvo od 1 : 0.  Poslije zgoditka, ekipa NK Bila povećava pritisak, što je rezultiralo bijegom Bakšaja kojeg domaći igrač ruši u kaznenom prostoru, pri čemu glavni sudac na sugestiju pomoćnika dosuđuje “samo” slobodan udarac, iako je bilo evidentno rušenje unutar kaznenog prostora i jedanaesterac. Slobodni udarac je izveo Bakšaj koji je iskoristio ranije kretanje vratara NK Tomislava te poravnava rezultat na 1 : 1. Nakon poravnavanja rezultata zabilježene su još dvije izgledne prilike Hajtića i Bakšaja, ali rezultat do poluvremena ostaje nepromijenjen.  U drugom poluvremenu ponovo ista priča, Bilo pritišće, a Tomislav čeka priliku iz kontri i prekida. Bilo je imalo priliku za vodstvo početkom drugog dijela kada domaći igrač u kaznenom prostoru loptu odnosi rukom nakon čega je dosuđen kazneni udarac kojeg Bakšaj ne pretvara u zgoditak, obzirom mu je vratar domaćih obranio te sačuvao svoja vrata. Tijekom drugog poluvremena probudio se i Mario Hajtić kojeg je uhvatila fjaka prije tekme te je većinu prvog poluvremena sudjelovao kao promatrač i motivator, da bi drugom dijelu počeo pokazivati zašto je jedan od boljih igrača u županiji. Naime Hajtić je u nekoliko navrata odigravao vrhunske lopte prema Vegu, Juriću i Bakšaju što je u konačnici rezultiralo i vodstvom. Nakon Hajtićevog centar šuta golman odbija loptu koju glavom u gol posprema Bakšaj, koji je nekoliko minuta poslije prekrasnim golom i povećao vodstvo na konačnih 3 : 1.  Uz trostrukog strijelca Bakšaja, na utakmici su se posebno istaknuli Vedran Pavić i Alen Vegh koji su zbog izostanka Ćurića i Benkovića počeli utakmicu od prve minute te odigrali utakmicu na zavidnoj razini i pridonijeli ovoj vrlo važnoj pobjedi. Početni sastav NK Bila: Andrija Pavlović, Josip Dinjar, Marko Pavlović, Hrvoje Kastlinger, Bojan Verić, Zvonko Toth, Vedran Pavić, Alen Vegh, Mario Hajtić, Ilija Jurić i Bojan Bakšaj, a još su igrali Krunoslav Petrović, Robert Kastlinger i Roland Kastlinger.

Autor teksta: Andrija Pavlović
Autorica fotografije: Ivana Ščrbačić

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK