OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 23.04.2024.
Vijesti

Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam

Klub članova „Selo“, Bjelovarsko-bilogorska županija, Hrvatski farmer d.d. i RRA BBŽ d.o.o., organizirali su dvodnevni seminar „Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam“ koji je, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma. Seminar je održan 06. i 07. travnja u u Velikoj Pisanici i Daruvaru.  Seminar je otvorila ravnateljica Uprave za posebne oblike turizma i kontinentalni turizam u Ministarstvu turizma RH Tanja Novotni u nazočnosti zamjenika župana Bjelovarsko-bilogorske županije Zvonimira Karakaša, ravnateljice Uprave za sigurnost i kakvoću hrane u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Jelene Đugum, gradonačelnika Grada Daruvara Zvonka Cegledija, načelnika općine Velika Pisanica Fredi Palija, predsjednika Nadzornog odbora Kluba članova „Selo“ Stjepana Cukora i predsjednice Uprave Hrvatskog farmera d.d. Dijane Katica, predstavnika različitih institucija te stotinjak sudionika – potencijalnih i registriranih turističkih seljačkih gospodarstava i ostalih poduzetnika u ruralnom turizmu.
ruralni razvoj seminar

Drugog dana na Daruvarskoj vinskoj cesti završen je dvodnevni seminar „Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam“ gdje je 110 sudionika primilo Priznanja za sudjelovanje. Priznanja su dodijelili državni tajnik u Ministarstvu turizma Ivo Mujo, ravnateljica Uprave za posebne oblika turizma i turizam na kontinentu Ministarstva turizma Tanja Novotni, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Miroslav Čačija, zamjenik župana Zvonimir Karakaš, gradonačelnik Grada Daruvara Zvonko Cegledi, načelnik općine Velika Pisanica Fredi Pali, predsjednica Uprave Hrvatskog farmera d.d. Dijana Katica i predsjednik Nadzornog odbora Kluba članova „Selo“ Stjepan Cukor.

hrvatski farmer

Ruralni turizam jedna je od ključnih odrednica u projektu revitalizacije hrvatskog sela i stoga je njegovom razvoju potrebno posvetiti posebnu pažnju. Proteklih nekoliko godina u tom je smislu postignut određeni napredak, ali samo kontinuiranom edukacijom ruralni turizam možemo podići na razinu na kojoj će biti ne samo ravnopravan, već i kvaliteniji od onoga što nude naši susjedi i ostatak Europe. Hrvatska posjeduje sve pretpostavke za ostvarenje tog cilja.
U posljednje tri godine održano je šesnaest trodnevnih seminara u trinaest županija tako da je ovaj seminar u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji šesnaesti po redu odnosno peti u ovogodišnjoj seriji seminara. Ova vrsta obrazovanja samo je jedna od edukacijskih aktivnosti Hrvatskog farmera d.d. i strukovne udruge Klub članova „Selo“ koji kontinuirano rade na razvitku i promidžbi ruralnog turizma.

ruralni razvoj

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK