OPĆINA VELIKA PISANICA

Velika Pisanica District
Osvježeno: 07.05.2024.
Vijesti

Obilježeni Dani Općine i Dani Župe 2016

Velika Pisanica

Proteklog vikenda, točnije od petka 03. lipnja do nedjelje 05. lipnja ove godine obilježeni su 23. Dani Općine Velika Pisanica i 107. obljetnica Župe Velika Pisanica. Obilježavanje je započelo u petak Svetom misom u prepunoj Župnoj crkvi uz gostovanje nekoliko obližnjih svećenika,  a nastavilo se polaganjem vijenaca na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima i svečanom sjednicom Općinskog vijeća. Svečanoj sjednici Općinskog vijeća između mnogobrojnih gostiju prisustvovali su i župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs načelnici okolnih Općina, gosti iz prijateljske mađarske općine Kiskarpá d te mađarski parlamentarni zastupnik g. Jozef Atila. Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Ana Nemet, a u svom je govoru zahvalila vijećnicima na uspješnom zajedničkom radu u proteklom razdoblju.

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica


Prisutnima se obratio i općinski načelnik Fredi Pali koji se u svom govoru osvrnuo na važnost malih jedinica lokalne samouprave u razvoju ruralnih krajeva i seoskog prostora, istaknuo je nužnost zajedničkog i partnerskog djelovanja u realizaciji svih projekata na dobrobit lokalnog stanovništva. Od realiziranih projekata u proteklom razdoblju načelnik je posebno naglasio energetsku obnovu mjesnih domova i Centra udruga, središnjeg parka i sl. Načelnik je spomenuo i valorizaciju sakralnih objekata u Općini osvrnuvši se pritom i na multikulturalnost, multietničnost i zajednički suživot stanovništva ove bilogorske Općine. Od planova za buduće razdoblje naglasio je nastavak uspješno započetih općinskih projekata poput sufinanciranja ekoloških poljoprivrednih proizvođača, subvencije umjetnog osjemenjivanja osiguranja usjeva, edukacije poljoprivrednika, subvencije prijevoza učenika, stipendije, pomoći za novorođenu djecu, financiranje školske kuhinje kao i nastavak partnerstva sa Osnovnom u školom u realizaciji niza projekata s ciljem povećanja standarda najmlađih stanovnika Općine.  Također, načelnik je istaknuo odličnu suradnju sa nizom udruga civilnog društva koje obogaćuju kulturni, sportski i društveni život stanovnika tijekom čitave godine. Sjednicu općinskog Vijeća svojim je nastupom uveličala i Klapa Bjelovar.
Kulturni program nastavljen je u subotu 04. lipnja kada je pred prepunim društvenim domom u organizaciji Kud-a Sloga Velika Pisanica održan koncert na kojem su nastupili: 
Tamburaški orkestar KUD-a „Sloga“
-Dječja folklorna sekcija KUD-a „Sloga“
-Ženska izvorna pjevačka skupina KUD-a „Sloga“
-Muška pjevačka skupina „Pisanica“
-Zajednica Mađara Pisanica
-KUD Kiskarpád iz istoimene prijateljske Općine iz Mađarske

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica
Nedjeljni program započeo je u središnjem parku Velike Pisanice izložbom i predstavljanjem lokalne poljoprivredne proizvodnje, turističke ponude, aktivnosti udruga i kreativnih pojedinaca. Prisutnima su se predstavili OPG Nakani,  OPG Budrovčan,  ; Poljoprivredna zadruga Velika Pisanica, KUD „Sloga“ Velika Pisanica, Zajednica Mađara Pisanica, Vijeće srpske nacionalne manjine Velika Pisanica, Učenička zadruga Bilogora OŠ Velika Pisanica, Ljubica Dent. Lovačka udruga „Bilo“ Velika Pisanica, Izletište Na malenome brijegu, Konjička udruga Konji gizdavi Velika Pisanica, Vatrogasna Zajednica Općine Velika Pisanica sa DVD-ima, OPG Bokan i OPG Lebinac.

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica

Velika Pisanica
U popodnevnim satima članovi Vatrogasnih zajednica Velike Pisanice, Šandrovca, Velikog Trojstva, Nove Rače i Severina održali su međuopćinsku pokazno taktičku vježbu „Pisanica 2016.“. Oko stotinu sudionika pokazalo je smotru raspoložive opreme, sredstava i uvježbanosti ljudstva te sustava zapovijedanja i uzbunjivanja s prezentacijom ukupnih dostignuća na području zaštite od požara svih članica koordinacije. Prikazali su i mogućnost nastanka pretpostavljenog događaja te načina djelovanja postrojbi u nastalom događaju.

Velika Pisanica

U sportskom dijelu programa odigrana je utakmica domaćina NK Bilo i Bilogorca iz Velikog Trojstva koja je završila pobjedom domaćina i zasluženim drugim mjestom na tablici I Županijske nogometne lige.

FOTO GALERIJA
Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica Velika Pisanica

VIRTUALNA ŠETNJA
VIRTUALNA ŠETNJA - Velika Pisanica

PROMO VIDEO
PROMO VIDEO - Velika Pisanica




Velika Pisanica - UDOMLJAVANJE ŽIVOTINJA

SERVISNE INFORMACIJE I OBJAVE

KALENDAR
N P U S Č P S
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  




KARTA VELIKE PISANICE
Velika Pisanica

ZANIMLJIVOSTI
Velika PisanicaNaselje Velika Pisanica duga je cak 13 km, te se time smatra jedno od najdužih ako ne i najduže selo u Hrvatskoj.

Velika Pisanica - Edo MurtićU Velikoj Pisanici je 4. svibnja 1921. godine rođen proslavljeni svjetski slikar, grafičar i scenograf Edo Murtić.

Branko KreštanHrvatski pjesnik Branko Kreštan rođen je 13. kolovoza 1944. u Velikoj Pisanici gdje je i završio osnovnu školu. Kao učitelj radio je u Novoj Pisanici.

U Velikoj Pisanici rođen Željko Vidaković - poznati rukometašU Velikoj je Pisanici 21. kolovoza 1954. rođen Željko Vidaković - hrvatski rukometaš. Rukomet je počeo igrati u rukometnom klubu “Partizan” Bjelovar 1964.

VIDI WEB TOP 100 - 2012

ZADNJE VIJESTI

AKTUALNO

NATJEČAJI

POTPORE I SUBVENCIJE

NEVLADINE UDRUGE

TURISTIČKA PONUDA

Pisanička Eko Etno Staza
PODUZETNIČKI PARK